Paula Kesa

Paula on Somecon kielipää ja yleisen hyvän olon lähettiläs. Turun-toimistolla pidettävien smoothie- ja mehutaukojen puolestapuhuja ja taukojumppien ystävä Paula työskentelee Somecolla Content Specialistina. Hänen työtehtäviinsä kuuluvat asiakkaille tuotettavat tekstisisällöt, sisältöjen suunnittelu ja sosiaalisen median analytiikka.

Paula on aina ollut kiinnostunut kielistä ja tavoista kommunikoida – viestinnän alalle päätyminen ei siis tullut yllätyksenä. Äidinkielenään Paula puhuu sekä suomea että ruotsia. Lisäksi matkaan on elämän varrelta tarttunut englannin, saksan ja viron kielen osaaminen.

Miten ja miksi ihmiset kommunikoivat ja miksi ylipäätään on olemassa eri kieliä? Nämä kysymykset herättivät Paulassa halun tietää enemmän ja ymmärtää kieliä syvällisemmin. Lopulta hänen tiensä veikin opiskelemaan kieliä yliopistoon. Pro gradu -tutkielmansa Paula kirjoitti ihmisoikeusaktivismista Twitterissä. “Kieli on oleellinen osa ihmistä. Se, miten kommunikoimme, määrittää meidät ihmisenä”, Paula kiteyttää.

If you talk the talk, you better walk the walk

Paulan työhön kuuluu monipuolinen sisällöntuotanto, käännöstyöt, analyysien teko sekä analyysimallien kehittäminen.

Vaikka hän ei koe olevansa matemaattinen ihminen, hän rakastaa tutkia syy-seuraus-suhteita ja miettiä, miksi juuri tietty sisältö menestyy tai miksi sivulle on saatu lisää seuraajia tai menetetty niitä. Analytiikkapuolella Paula sanookin mantrakseen “if you talk the talk, you better walk the walk”: sosiaalisen media analytiikkaa tehdessä kun on helppo sanoa toimiiko joku asia vai. Totuuden onnistumisesta sosiaalisessa mediassa näkee niin hyvässä kuin huonossakin.

Analytiikka on mielenkiintoista. Siinä oppii eniten asiakkaasta ja projektista, jonka parissa työskennellään.

Paulasta on ihanaa, että Somecolla työssä saa toteuttaa omaa luovaa puoltaan kirjoitus- ja piirtämistöitä tehden, mutta samaan aikaan analyysityöstä saa mitattavia, konkreettisia tuloksia. Paulan intohimo piirtämiseen on saanut tänä syksynä uutta puhtia alleen: Paula opettelee hiljalleen käyttämään piirtopöytää, jolla piirretään asiakkaille kuvia, grafiikkaa sekä animaatioita. Hän sanookin piirtämisen olevan kiva tapa rentoutua ja on mielissään siitä, että taitoa pääsee hyödyntämään nyt myös töissä.

Jatkuva oppiminen vie eteenpäin

Viestinnän rooli sosiaalisessa mediassa on aina kiinnostanut Paulaa. Kiinnostuksen siivittämänä hän aloitti Somecolla ensin harjoittelijana ja päätyi lopulta jäämään taloon sisältöspesialistiksi.

Somecolla sosiaaliseen mediaan suhtaudutaan erittäin ammattimaisesti ja täällä kohdellaan muita tosi hyvin – asiakkaalle halutaan antaa aina vain parasta.

Työskentely Somecolla on Paulan mukaan todella nopeatempoista. Somecolaisten innostuneisuus ja kiinnostuneisuus omaa työtään ja alaa kohtaan on ilmeistä ja se myös tarttuu. Tietoa jaetaan koko ajan muiden kanssa, joten työssä on koko ajan mahdollisuus oppia lisää.

Paulan mukaan ihmiset Somecolla ovat huippumukavia ja eri tavoilla älykkäitä ja osaavia. Somecon vahvuus ja samalla heikkous on se, että työprojekteihin heittäydytään usein sata lasissa ja niitä tehdään täysillä. Paula toteaakin nopeatempoisuuden olevan iso haaste, sillä välillä pitäisi myös rauhoittua ja antaa tilaa luovuudelle.

Palaudu ja ole myös offline

Paulan mielestä paras tapa palautua työstä ja pitää yllä omaa hyvinvointia on käydä treenaamassa. Tietokoneen ääressä istumista Paula tasapainottaa voimatreenillä, lenkkeilyllä ja pilateksella. Lisäksi hän harrastaa piirtämistä ja valokuvaamista sekä lukee pääasiassa lifestyleen keskittyviä blogeja. Hänestä kaikkein inspiroivin sisältö on vähän rosoista.

Vaaleat, liian tarkasti mietityt asetelmat eivät jaksa kiinnostaa. Liian trendin aallolla oleva sisältö ei tunnu aidolta. Sen sijaan oikea ja lämmin sisältö kiinnostaa.

Sosiaalinen media on Paulalle tapa pysyä kiinni maailman tapahtumissa, kulttuureissa ja ilmiöissä sekä olla yhteydessä omiin läheisiin ja ystäviin, joista osa asuu ympäri maailmaa. Vapaa-ajalla hän käyttää sosiaalista mediaa tuodakseen esiin itselleen tärkeitä asioita ja ottaakseen osaa keskusteluihin. Twitterissä Paula kommentoi työhönsä liittyviä asioita ja twiittaa muun muassa sosiaalisen median analytiikkaan liittyvistä asioista. Hän toivoisikin, että ihmiset innostuisivat enemmän mittaamisesta ja analytiikasta yleisesti. Paula kuitenkin peräänkuuluttaa hyvinvointia nopeatempoisessa sosiaalisen median maailmassa: on tärkeää myös osata rauhoittua ja viettää aikaa offline.

Kerro meille haasteesi, luodaan yhdessä ratkaisu!

Blogi ja uutiskirje

Max. 1 kirje kuukaudessa, 5 minuuttia ajastasi ja saat katsauksen toimialamme uusiin tuuliin.