Instagram Live – suora lähetys Instagramissa

Lähes jokaisessa sosiaalisen median kanavassa on mahdollisuus lähettää suoria lähetyksiä ja samalla kommunikoida suoraan seuraajien kanssa, näyttää behind the scenes -materiaalia tapahtumista sekä viestiä organisaation arjesta. Instagram on noussut yhdeksi suosituimmista sosiaalisen median kanavista Suomessa jo 2,8 miljoonalla kuukausittain aktiivisella käyttäjällä. Millaisia mahdollisuuksia Instagram tarjoaa suorien lähetysten tekemiseen? Tässä vinkkimme!

Instagram Live – suora lähetys Instagramissa

Instagram, tuo perinteisesti visuaalisiin kuviin panostanut kanava, on tuonut viime vuosina palvelussa paljon uusia vertikaalivideon mahdollistavia toiminnallisuuksia, kun palvelussa käyttöön ovat tulleet niin Stories-tarinat, Reels-videot eli kelat ja IGTV. Instagram Stories on tarkoitettu maksimissaan 15 sekunnin lyhyille videoille, Reelsit ovat 15-60 sekunttisia ja IGTV:ssä taas pystyvideoilla voi hyvin olla mittaa kokonainen tuntikin.

Instagram Live toteutetaan Stories-videoiden kanssa samasta näkymästä. Ennen lähetyksen aloitusta sille lisätään otsikko. Kun Live-lähetyksen aloittaa, on mahdollista kutsua muita esiintyjiä lähetykseen sekä muokata kommentoinnin asetuksia. Kun lähetys on tehty, sen voi tallentaa IGTV:hen, jolloin sen voi katsoa myöhemminkin.

Instagram Live on sovelluksen yläreunassa näkyvimmällä paikalla – kun suora lähetys alkaa, se nousee seuraajien Stories-listauksen kärkeen punaisen symbolin kera.

Instagram Livessä suoran lähetyksen kommentointi on todella kätevää. Verrattuna muihin suoran lähetyksen mahdollistaviin kanaviin, on Instagramissa keskustelun käyminen suoran lähetyksen aikana osallistujien kanssa helpompaa, kun kommenttien selaaminen on mahdollista sekä suoran lähetyksen vetäjälle että siihen osallistuville. Instagram Live -lähetysten suosio on kasvanut huomattavasti poikkeusaikoina.

Jopa neljä esiintyjää Instagram Liveen

Maaliskuun alusta alkaen Instagram toi mahdollisuuden tehdä suora lähetys jopa neljän käyttäjän kesken, kun aiemmin se on ollut mahdollista vain kahden käyttäjän kesken.​ Instagram Liven lähetyksiä kutsutaan Live Roomsiksi. Tämä suoran lähetyksen osallistujamäärän kasvattaminen lienee Facebookin ja Instagramin ensimmäinen reagointi Clubhousesta nousseeseen audio chat -hypetykseen.

Artikkeli on julkaistu alunperin 26.01.2017 ja päivitetty viimeksi 9.4.2021.

Haluatko pysyä #SomenHermolla?

Blogiamme seuraamalla kuulet isoimmista sosiaalisen median muutoksista ja uudistuksista. Lisäksi toteutamme #SomenHermolla-webinaarisarjaa, jonka avulla pysyt ajan tasalla kaikista sosiaalisen median muutoksista ja uudistuksista. Lue lisää!

Kerro meille haasteesi, luodaan yhdessä ratkaisu!

Tilaa Loveletter-uutiskirjeemme

Emme täytä sähköpostiasi, vaan lähetämme max. 1 kirjeen kuukaudessa