LM Someco logo

Millainen on Instagramin uusi palvelu IGTV?

Instagram julkaisi juhannusviikolla IGTV:n, joka mahdollistaa 15 sekunnista jopa kokonaisen tunnin mittaisen videon julkaisun palveluun. IGTV on oma videopalvelu Instagramin sisällä, kuten vuonna 2016 julkaistu lyhyiden vertikaalivideoiden Instagram Stories. IGTV on tarkoitettu MP4-muodossa oleville pitkille vertikaalivideoille eli pystysuunnassa kuvatulle liikkuvalle kuvalle.

Uudella palvelullaan Instagram pyrkii pitämään käyttäjiään yhä pidempään Instagramissa. Kanava yrittää houkutella yrityksiä käyttämään palvelua hehkuttamalla, kuinka IGTV luo mahdollisuuden rakentaa brändiä, päästä lähemmäksi faneja ja kasvattaa yleisöä. Myös IGTV:ssä on tärkeää muistaa, että katsoja on saatava koukuttumaan jo heti ensimmäisten sekuntien aikana.

Koukuta Storiesissa ja ihastuta IGTV:ssä

Kuka tahansa Instagram-käyttäjä voi jakaa IGTV:ssä omia videoitaan luotuaan ensin oman kanavansa. Myös IGTV:n kautta löytyvien uusien videotekijöiden seuraaminen onnistuu kätevästi suoraan palvelussa. Aivan kuten YouTubessa.

On kätevää, että Instagram Storiesissa käyttäjä tai yritys voi linkittää Stories-pätkäänsä oman IGTV-videonsa, myös alle 10 000 seuraajan tileillä. Stories-puolelle voi siis julkaista esimerkiksi sneak peak -makupalan pidemmästä, IGTV:stä löytyvästä videosta, josta katselija voi suoraan siirtyä IGTV-puolelle. Vielä toistaiseksi IGTV:ssä ei kuitenkaan pysty tekemään mainontaa.

Annan Somecon IGTV:ssä lisää vinkkejä uuden palvelun käyttöön.

Muistilista IGTV-videoiden pituuksista

– Tällä hetkellä vain yli 10 000 seuraajan Instagram-käyttäjät sekä vahvistetut käyttäjätilit pystyvät lisäämään palveluun jopa tunnin mittaisia videoita. Tosin pitkien videoiden lataus onnistuu vain tietokoneen kautta.

– Muille käyttäjille videoiden maksimipituus IGTV:ssä on 10 minuuttia.

– IGTV:ssä videoiden minimipituus on 15 sekuntia, jotta kanava erottuisi selkeämmin Stories-osiosta, jossa 15 sekuntia on maksimipituus.

– 10 minuutin mittaisissa videoissa maksimikoko on 650 MB ja 60 minuutin videoissa 5.4 GB. Kuvasuhteen on oltava vähintään 4:5 ja enintään 9:16.

 

Psst! Jos Instagramin muut uudistukset kiinnostavat, kannattaa lukaista myös Kristiinan blogiteksti.

Kirjoittaja: Jessi Ristilä

Uusimmat blogikirjoitukset aiheesta