LM Someco logo

Video Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa

KameraVisuaalisuuden rooli sosiaalisessa mediassa on kasvanut jo pitkään, mutta sisältömuotona video on nousemassa lähes yhtä tärkeäksi tavaksi brändätä ja markkinoida yhteisöllisessä mediassa. Facebook nostaa videoita esille uutisvirroissa, Twitteriin voi ladata videoita ja Instagramissakin liikkuva kuva toimii. Sosiaalisessa mediassa tulisi hyödyntää ketterää videotuotantoa, jotta videoilla voidaan reagoida ajankohtaisiin teemoihin ja niitä voidaan tuottaa nopeasti.

Tässä blogissa käyn läpi, miten videota kannattaa hyödyntää Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa!

Markkinoi videoilla Facebookissa

Kun sosiaalista mediaa käytetään entistä enemmän mobiilisti eli älypuhelimilla, tekstejä jaksetaan lukea jatkuvasti vähemmän. Pieneltä näytöltä kun katsellaan mieluummin kuvia tai videota. Videoiden katselumäärät kasvoivat huomattavasti jo viime vuoden aikana, ja Facebookista tuli varteenotettava videopalvelu YouTuben rinnalle. On tutkittu, että Facebookissa videoille ylipäätään saadaan näyttökertoja enemmän, kun video on ladattu Facebookiin eikä esimerkiksi Youtubeen ja linkitetty videota sitä kautta jakoon.

Yksi videoiden merkityksen kasvuun vaikuttavista tekijöistä on ollut Facebookin käyttöönottama autoplay, eli Facebookiin itseensä ladatut videot lähtevät automaattisesti käyntiin uutisvirroissa. Näin ollen käyttäjät saa helposti katsomaan videolta ensimmäiset kolme sekuntia. Videon alun kiinnostavuus on siis sosiaalisessa mediassa todella tärkeässä roolissa, jotta videolle saataisiin katselijoita. Siksi sosiaaliseen mediaan tarkoitettu videosisältö on luonteeltaan aivan erilaista kuin esimerkiksi televisioon tehdyt mainokset. Sosiaaliseen mediaan tehtyjen videoiden kannattaa olla luonteeltaan autenttisempia ja ihmisläheisempiä arjen kuvauksia, jotta niillä voidaan saada aikaiseksi niiltä toivottavia tuloksia – eli brändiin sitoutumista.

Facebookissa videoiden mainostamisen rooli kasvaa jatkuvasti, sillä videomainonta on myös hinnaltaan todella kustannustehokasta verrattuna muihin mainonnan muotoihin.

Nopeaa videota juuri nyt tapahtuvista asioista Twitterissä

Twitterissä videoiden natiivijulkaisu tekee tuloaan, mutta videoiden lataaminen Twitteriin mobiilisovelluksesta on jo tullut mahdolliseksi. On siis mahdollista kuvata lyhyttä videopätkää näppärästi myös Twitterissä suoraan julkaistavaksi. Tällöin tavoitetaan kätevästi erityisesti aihetunnisteiden kautta eri aiheita seuraavat Twitterin käyttäjät. Toki Twitterissä myös videon striimauspalvelut, kuten Periscope ja Meerkat, ovat monipuolistaneet videon käytön mahdollisuuksia.

Videotunnelmat Instagramissa

Instagramissa on jo pitkään voinut julkaista maksimissaan 15 sekuntia kestäviä videoita, ja videoita näkyykin uutisvirroissa varsin mukavalla tahdilla. Instagramin ehdoton etu ovat videoiden muokkausominaisuudet – jopa videon värimaailmaa voi muokata Instagramin filttereillä! Instagram-videoita on kätevä toteuttaa myös Instagramin kehittämällä Hyperlapse -sovelluksella, jolla saa nopeutettua pidemmästä videosta nopeutetun version, esimerkiksi yrityksen arkea toimistolla tai miksei jopa tehtaalla kuvaamlla. Alla olevalta Hyperlapsen esittelyvideolta voi hakea ideoita erilaisen videosisällön tuottamiseen!

Uusimmat blogikirjoitukset aiheesta