LM Someco logo

Twitter uudistuu: Pian voit uudelleentwiitata itseäsi

Twitter uudistuuTwitterin ympärillä on pyörinyt jo pitkään huhuja. Palvelulla on ollut kovat paineet pidentää ennen niin lyhyiden ja tiiviiden twiittien merkkimääriä, jotta yrityksillä olisi enemmän kiinnostusta hyödyntää palveluaan, mutta myös henkilökäyttäjien olisi helpompi käydä keskusteluja. Viime vuosien aikana Twitter on kehittynyt jo paljon – mahdollisuus toteuttaa kyselyjä on lisätty, GIF-animaatioiden käyttö on kasvanut niiden mahdollistamisen jälkeen ja Periscope-lähetysten suora julkaisu Twitterissä on mahdollistettu. Samalla kun uusia toiminnallisuuksia on tullut lisää, käy itse tekstin tila twiitissä yhä kapeammaksi. Tähän Twitter reagoi nyt – Twitter uudistuu!

Twitterin 140 merkkiin rajattua merkkimäärää ei siis lähdetä muuttamaan, vaan merkkimäärää kasvatetaan niin, että mm. kuvat, liitteet, kyselyt, giffit ja käyttäjätunnukset, eivät enää vie tilaa merkkimäärästä. Muutos on tulossa voimaan Twitterin ilmoituksen mukaan 19. syyskuuta 2016.

Nämä muutokset tulevat, kun Twitter uudistuu

  • Twitterin @käyttäjätunnus ei kohta vie enää tilaa, joten keskustelujen käyminen helpottuu. Voit aina käyttää 140 merkkiä kirjaimina.
  • Myöskään liitteet, kuten kuva, video, lainattu twiitti tai kysely (Poll) ei vie jatkossa enää tilaa tekstiltä.
  • Voit myös uudelleentwiitata itseäsi ja lainata omaa vanhaa twiittiäsi. Mieti toki, kuinka paljon itseään kannattaa uudelleentwiittaamaan lähteä.
  • Twiittiä ei enää tarvitse aloittaa .@ -yhdistelmällä. Tätä moni on käyttänyt, koska @-merkillä avattu twiitti on aiemmin näkynyt ainoastaan sen vastaanottajalle, ei käyttäjän kaikille seuraajille. Käyttämällä jotain merkkiä @-merkin edessä – useimmiten pistettä – käyttäjät ovat voineet päättää, että twiitti saa näkyä uutisvirrassa muillekin kuin sille, jolle twiitti on osoitettu @-merkillä. Jatkossa tätä kikkailua ei enää tarvita, vaan Twitteriin tulee mahdollisuus uudelleentwiitata twiitti, ja tällöin twiiti saa tällöin täyden näkyvyyden.

Yhteenvetona

Twitterin julkaisemat muutokset ovat erittäin tervetulleita ja hyvä kompromissi – aiemminhan huhuttiin Twitterin tulevan kasvattamaan merkkimääriä, mikä on herättänyt tiiviin viestinnän ystävissä huolta.  On siis hyvä, että Twitter uudistuu näillä keinoin. Twitterissä käytävien keskustelujen helppous tulee varmasti tämän uudistuksen myötä kasvamaan ja näin ollen uskon, että Twitterin käyttö keskustelukanavana, etenkin yhteiskunnallisessa keskustelussa, tulee näiden muutosten myötä kasvamaan. Oletettavasti myös entistä useammat yritykset ja brändit tulevat löytämään Twitterin, koska käyttäjien sitouttaminen ja keskustelu heidän kanssaan helpottuu.

Päivitetty 19.9.2016.

Uusimmat blogikirjoitukset aiheesta