LM Someco logo

Mikään ei voi pilata tätä #lomaa

Aurinko jo helottaa ajoittain siihen malliin, että on aika suunnata kesälomalle. Jollakulla se on kenties jo alkanutkin, toisella vielä edessä. Hengähdys tulee joka tapauksessa tarpeeseen. Työ markkinoinnin parissa on tietysti vähän oma elämäntapansa, mutta lomalla saa loikoilla ihan luvan kanssa. 

Ei aamuherätyksiä. Ei palavereja. Ei järkeä. Ei yhtikäs mitään. 

Vielä parsitaan viimeiset projektit kasaan. Kivoja muistoja ja onnistumisia. Haasteitakin. Venähtäneitä iltoja. Paukkuneita tunteja. Paukkuja… Hehheh, taitaa väsymys paistaa jo jutuistakin läpi! 

Tehdään loput projektit tuoreilla silmillä sitten syksyllä ansaitun lomailun jälkeen. 

Laitetaanpa meiliin oikein poissaoloviesti. Haetaan siihen vähän omaa kulmaa. Jokin hauska otsikko ja pari läppää.  

Out of office. Vamos a la playa. Lomalle lompsis. Soromnoo, I’m out! 

Nähdään joskus syksyllä.

Mitähän sitä sitten tekisi?

Mökille saunomaan ja vihta käteen. Tai olkoot vaikka vasta. Ihan sama, kunhan on koivua.  

Jalat veteen ja puhelin esiin. Järvi tanssii edessä. Auringonsilta ynnä muut. Maisema kuin postikortti. Sopisi erään asiakkaan mainoskuvauksiin, mutta ei pohdita sitä tänään, koska tässähän ollaan lomalla. Otetaan kuva someen. No filter needed. #saimaa #saitaivas #saijärvi 

Pientä lomahuumoria tietysti. 

Ja pientä somen selailua. Eteen tulee pari uutta tarinaa. Jokin uusi toiminnallisuus? Hmm. Kiinnostavaa. Tai olisi kiinnostavaa, ellen olisi nyt lomalla. Palataan syksyllä tähän asiakas X:n kanssa.  

Ihania lomakuvia tutuilla. Nuokin Kreikassa. Tuokin Norjassa. Vaikuttavat ainakin päällepäin onnellisilta. Yllättävän hyviä kuvia kyllä, myönnetään. 

Vastaan tulee hämmentävä mainos. Ihan liikaa tapahtumia kuudessa sekunnissa. Kaikki pelkkää logoa. Kolme keskenään kilpailevaa viestiä. Ja kaikki kirjaimet isolla jostain ihmeen syystä. Ei meillä töissä näin tehtäisi.  

Katsos, omakin mainos tulee vastaan! Onpas yllätys, että kohdentavat meille näitä. Raukat luulevat, että olen kohderyhmää. 

Firman intraan nopeasti kuva ja takaisin lomanviettoon. Kyllä lomalla pitää muistaa levätä. 

Helle. Pakko mennä kylille!

Lähikaupassa aika jännän näköinen ulkomainos. Mitä tämä oikein mainostaa? Pitääpä ottaa kuva. Eikä mitään vaakakuvia, vaan käännetään se puhelin pystyyn.

Kirjoitusvirhe. Otsikossa. APUA. Miksei kukaan oikolukenut??! Mikähän mainostoimisto näillä on? Vai tekivätkö, herranjumala, itse?

Ostokset äkkiä kasaan ja takaisin omaan rauhaan, omien ajatusten pariin. Se on parasta lomailua se. Nyt ei tarvita edes dödöä. On mökillä kai shampootakin vielä. No hyvä on, yksi kahvipaketti.

Kumman lonkeroinen kauppa muutenkin.

Huono design ei pilaa lomaa

Yhdet jätskit voi aina ottaa, kun on tämä hellekin. Tuossahan on tuo tuttu kioski kaupan pihalla. Uusi kesätyöntekijä siellä haukottelemassa, perkele. Töissä ollaan töissä ja vapaalla ollaan vapaalla. Mikä näitä nuoria vaivaa?

Miksei tuota jäätelökioskin ilmettä muuten päivitetä tälle vuosituhannelle?

Kollegan kanssa yksi aamupäivä siihen menisi – ja sillä sipuli. Laitetaan heti muistutus syksylle: tehdään näille tarjous. Mutta nyt jatketaan lomailua.

Suomen kesä on parasta

Auto käyntiin ja vikkelästi takaisin mökille. Kaikin puolin onnistunut vierailu sivistyksen pariin. Mieli lepää pitäjässä ihan eri tavalla kuin kaupungissa. Loma on kyllä parasta itse nautittuna. Pitkä kuuma kesä, ja mä aion elää sen.

Radio soi.

Kuka on päästänyt tuonkin jätkän spiikkaamaan mainosta? Jännästi puuroutuu puhe. Happi uhkaa loppua. Intonaatio outo. Taas tehtäisiin parempaa kuin kilpailijat.

Vielä yksi mutka ja auto pihatielle parkkiin. Enää ostokset kylmään ja sitten sihahtaa. Telkkaria en kyllä avaa. Siellä on kuitenkin pelkkiä mainoksia. Olen nyt lomalla.

Lomalla on hyvä saada vähän etäisyyttä töihin ja koko markkinointimaailmaan.

Se kun on niin, että töissä ollaan töissä ja vapaalla ollaan vapaalla.

Soromnoo, I’m out

Uusimmat blogikirjoitukset aiheesta