LM Someco logo

Jani Lilja

Chief Happiness Officer

Tervehdys 👋 Kollegani kuvasi minun olevan kuin lämmin merisumu. Tuohon oli helppo yhtyä sumun harmauteen samaistuen. 

Merisumunomaisen harmauden ohella minut tunnetaan myös nimellä Liljan Jani, LM Somecon onnellisuusupseeri. Virallisemmalta titteliltäni Chief Happiness Officer. 

Ikuisena idealistina uskon ihmislähtöisen ja itsenäistä ajattelua rohkaisevan johtamisen tuovan onnellisuutta työelämään. Pyrin toteuttamaan tätä ajattelutapaa päivittäin työssäni, jossa saan toimia yli kuudenkymmenen luovan mielen tukena heidän toteuttaessaan asiakkaidemme kirjoittamattomiakin toiveita.  

Itseni sanoittaminen on hankalaa, mutta roolissani olen kaiketi se merisumu, joka ympäröi työpäiviä. Ilojen ja surujen jakamista, yhdessä ongelmien ratkaisemista ja tulevaisuuden polkujen kartoittamista. Ihmislähtöisten prosessien ja johtamisen pohdiskelua sekä kohtaamisia, rekryilmoitusten ensimmäisistä sanoista työtodistuksien toimittamiseen ja työsuhteiden kymmenvuosien juhlistamiseen.  

Kohtaamisista puheen ollen, minulla on myös paha tapa houkutella työkavereita toimiston ulkopuolelle juttelemaan lounaan tai kahvikupin äärelle ☕ 

Pitkän uran it-maailmassa tehneenä uskon vahvasti teknologian rooliin arkemme helpottajana. Tämä näkyy edelleen arjessani, jossa myös keskustelen asiakkaiden kanssa sosiaalisen median teknologiaratkaisuista ja työstän analytiikkanäkymiä paljastamaan markkinoinnin vaikutuksia eri kanavissa. Ajoittain mietin myös omien järjestelmiemme soljuvuutta sisäisen kommunikoinnin ja tiedon jakamisen tukena. 

Elämää on toki työn tuolla puolen kahden kissan, kahden lapsen ja yhden vaimon kanssa polkua kulkien. Toisinaan löydän sisältäni hapuilevan kirjoittajan ilman riimittelyn taitoa uppoutumassa kirjojen ja musiikin maailmaan, hyvää kahvia ja Liverpoolin värejä unohtamatta. 

Mitä huomenna? Tulevaisuus on kirjoittamaton kortti, mutta ihmisissä ja teknologiassa riittää loputtomasti ihmeteltävää. Olen kiitollinen, että saan käyttää työaikaani näiden teemojen äärellä uuden oppimiseen. 

Kiitollisuudesta hiipi vielä mieleeni, että minulta toisinaan kysytään, miksi olen täällä ja miksi joukkoomme kannattaisi hakea? Vastaus on omalta osaltani yksinkertainen: minut sitoo ympäristöön LM Somecon sykkivä sydän, ainutlaatuiset ihmisemme.