LM Someco logo

Instagram-julkaisujen ajastaminen Facebook Creator Studiossa

Kesäkuussa yhteisömanagerit ja markkinointisuunnittelijat ympäri maailman taputtivat käsiään yhteen, kun Instagram-analytiikka avattiin vihdoin selainkäyttöön globaalisti. Lähiaikoina saamme laulaa hallelujaa uudelleen, kun Instagram-julkaisujen ajastaminen onnistuu pian Facebookin työkaluista tutun ilmaisen Creator Studion kautta. Parasta uutisessa on, että Creator Studio tukee kaikkia julkaisutyyppejä – myös ajastuksissa – toisin kuin vastaavat maksulliset palvelut tähän mennessä.

Creator Studio on Facebook-sivun sisältöjen hallinnoinnin helpottamiseksi kehitetty työkalu, jonne on tähän mennessä voinut rakentaa esimerkiksi sisältöpankkia. Kätevimmillään Creator Studioon voi vaikkapa ladata videotiedostot etukäteen säilöön ennen julkaisua.

Miksi Creator Studio Instagramille?

Creator Studio kätevöittää etenkin ilman minkäänlaisia apuohjelmia työskennelleen Instagram-julkaisijan arkea. Myös jo tuttujen sisällönhallintaohjelmien käyttäjälle Creator Studio tarjoaa muutamia lisäetuja.

  • Orgaanisten Instagram-julkaisujen tekeminen tietokoneen kautta
  • Laajemmat Instagram-julkaisujen ajastusmahdollisuudet kuin muilla alustoilla: sisältötyypeissä mukana myös kuvakarusellit ja IGTV-videot
  • Ei rajapintaongelmia, koska työkalu Facebookin itsensä kehittämä
  • Maksuton työkalu
  • Ei rajoituksia työkaluun kytkettävien tilien määrässä

Kaikkeen Creator Studio ei taivu.

  • Ei sisältökalenteria tai tilin kokonaisilmeen suunnittelua
  • Ei massajulkaisua useampaan kanavaan yhdellä näpäytyksellä
  • Ei moderointi- tai asiakaspalvelumahdollisuutta

Tilin yhdistäminen ja käyttöönotto

Saatat jo miettiä, kuinka tämän saa käyttöön? Kaikille suomalaisille Instagram-tileille ajastus ei ole vielä avautunut Creator Studiossa, mutta osalle onnekkaista kyllä. Linkkaa yritystilinne Creator Studioon näillä ohjeilla ja tutki! Suurimman hyödyn Creator Studio tarjoaa alle viiden Instagram-yritystilin ylläpitäjälle, joka haluaa keskittää julkaisutyön selaimelle ja tuskailee Instagram-julkaisujen aikataulutuksen kanssa. Jos tarpeenanne on järeämpi työkalu, joka on mukananne sisällön suunnittelusta jakeluun, asiakaspalveluun ja mittaamiseen, sekä toimii kaikissa sosiaalisen median kanavissa, tutustu Sprout Socialiin. Eivätköhän Creator Studion uudet toiminnot avaudu pian myös järeämpien hallinnointityökalujen käyttöön.

Kiinnostaako Instagram-markkinointi? Jos kaipaat vertaistukea tai osaamisen päivitystä, ehdit vielä mukaan torstain Instagram-markkinointia edistyneelle -webinaariin.

Jos sinulla ei ole käytössäsi Creator Studion Luo julkaisu -näkymää vielä, älä hätäile. Uusi ominaisuus tulee käyttöön asteittain.

Uusimmat blogikirjoitukset aiheesta