LM Someco logo

Facebook- ja Instagram-tilien (maksullinen) vahvistaminen: Meta Verified

Moni organisaatio on jo pitkään kaivannut etenkin Metan kanaville vahvistusmerkkiä eli sitä sinistä täppää virallisen tilin nimen perään. Facebookissa ja Instagramissa tilien vahvistaminen on nyt aiempaa helpompaa: enää ei tarvitse odotella tuelle lähetettyjen hakemusten läpimenoa, vaan verifioinnin voi ostaa käyttöönsä maksullisesti henkilötileillä. Mahdollisuus on tulossa myös yritys- ja organisaatiotileille, mutta se ei vielä ole saatavilla Suomessa.

Meta houkuttelee verifiointiohjelmaan mukaan lupaamalla vahvistetuille tileille parempaa näkyvyyttä hakutuloksissa ja sisältöjen suosittelua käyttäjien uutisvirroissa. Lisäksi tileille luvataan parempaa suojausta, koska tällöin eri kanavissa toisen nimissä toimiminen on aiempaa hankalampaa, ja myös ongelmatilanteissa tuki auttaa nopeammin. Tämän verifioinnin käyttöä kannattaa siis erityisesti tunnettujen henkilöiden harkita, jos esim. hakkerointiyritykset tai toisena esiintyminen ovat yleisiä haasteita, koska näin voi suojata tilejään aiempaa paremmin.

Facebook- ja Instagram-tilien maksuton vahvistaminen käytännössä

Vahvistetut Facebook-sivut ja Instagram-tilit saavat merkin, joka vahvistaa kyseisen tilin olevan aito. Jotta vahvistuksen voi saada maksutta, tilin tulee noudattaa Facebookin käyttöehtoja ja yhteisönormeja. Sivulla on oltava profiilikuva, kansikuva ja nimeämissääntöjen mukainen nimi. Sen tulee olla julkinen, ja vähintään yksi julkaisu tulee olla tehtynä. Kullakin organisaatiolla saa olla vain yksi vahvistettu sivu kielikohtaisia tilejä luukuun ottamatta. Lisäksi sivun tulee edustaa Metan termein tunnettua, paljon haettua henkilöä, brändiä tai tahoa.

Jos tili edustaa organisaatiota, voidaksesi hakea vahvistamista maksutta tulee tuelle toimittaa puhelin- tai sähkölasku, perustamistodistus, yrityksen rekisteröintiasiakirja tai verovapautusasiakirjoja. Jos taas kyse on henkilöstä, tulee Facebookille toimittaa kopio virallisesta kuvallisesta henkilötodistuksesta. Facebookin tukisivustolla voit lukea lisää vahvistamisen ehdoista.

Facebook kertoo jo tukisivustolla avoimesti siitä, että vaikka kyseinen tili täyttäisi kelpoisuusvaatimukset, pyynnön lähettäminen ei takaa vahvistuksen saamista. Jos pyyntö hylätään, uuden voi lähettää taas 30 päivän kuluttua. Ja vaikka Facebook-sivu olisi vahvistettu, se ei takaa saman tahon Instagram-tilin vahvistusta.

Henkilötilien maksullinen vahvistaminen: Meta Verified

Tällä hetkellä Suomessa vain henkilökohtaisissa Facebook-tileissä ja Instagram-profiileissa voi käyttää Meta Verified -tilausta, eli yritystilit joutuvat vielä odottamaan vuoroaan. Toiminto on siis Metalla nyt testauksessa. Aiempien vaatimusten perusteella jo vahvistettuihin tileihin ei tule välittömiä muutoksia sinä aikana, kun Meta testaa verifioinnin tilaustoimintoa.

Jotta tilin voi maksamalla vahvistaa:

  • Käyttäjän tulee olla vähintään 18-vuotias.
  • Profiilin on oltava joko julkinen tai yksityinen.
  • Profiilissa tulee käyttää koko nimeä, noudattaa nimeämisohjeita ja profiilikuvan tulee sisältää kasvot.
  • Kaksivaiheisen tunnistautumisen tulee olla käytössä tilin turvallisuuden parantamiseksi.
  • Lisäksi aikaisempaan julkaisuhistoriaan ja muuhun toimintaa liittyy vähimmäisvaatimuksia, joista Meta ei kerro tarkemmin.
  • Käyttäjän tulee toimittaa virallinen henkilötodistus, jonka pitää vastata profiilissa olevaa nimeä ja kuvaa.
  • Facebookin osalta säännöissä lukee, että käyttäjän on lähetettävä selfievideo ja kuva virallisesta henkilötodistuksesta, josta on mahdollisesti peitettävä osa tiedoista, ja annettava Facebookille lupa käsitellä sitä.
  • Jo aiemmin mainittuja sääntöjä ja yhteisönormeja tulee noudattaa.

Huomaathan, että kun Facebookin osalta vahvistusprosessi on aloitettu ja ensimmäinen maksu on tehty, syntymäaikaa Facebookissa ei voi enää muuttaa ilman tilauksen peruuttamista. Lisäksi säännöissä muistutetaan, että jos vahvistat yhden profiilin, mutta nimissäsi on myös muita tilejä, joissa on käytössä sama nimi ja profiilikuva, nuo tilit voidaan poistaa toiseksi tekeytymiseen liittyvän valvonnan nojalla. Meta Verified on yksinkertaista tilata näitä tukiohjeita noudattaen tai suoraan Facebook- tai Instagram-mobiilisovelluksen asetukset-välilehdeltä löytyvän tilikeskuksen kautta.

Metan tilikeskus

Kun teet Meta Verified -tilausta tai muuten tarkastelet tiliesi hallintaa, törmäät sovelluksissa nykyään Metan luomaan tilikeskukseen. Sen kautta voit hallinnoida Facebook-, Instagram- ja muiden Meta-tiliesi yhtenäiskokemuksia, kuten synkronoida profiilien tietoja tai kirjautumisia. Tilikeskuksen kautta voit myös tilata Meta Verifiedin yhteistilauksena sekä Facebook- että Instagram-profiilillesi ja näin säästää kuluissa.

Tilikeskus tuntuu tosin välillä vain sekoittavan Facebook- ja Instagram-tilien hallinnointia, koska sen kautta voi antaa oikeuksia kirjautua eri tileille ristiin. Kannattaa siis olla tarkkana, millaiset asetukset omien tilien tilikeskuksessa on. Huomaathan, että tilikeskuksen perusasetuksena on, että kaikilla tileillä on mahdollista sisäänkirjautua muillekin tileille.

Meta Verified yrityksille ja organisaatioille

Meta aloitti verifioinnin tarjoamisen ensin Uudessa-Seelannissa toimiville yrityksille, sitten Australiassa ja lokakuussa toiminto otettiin käyttöön myös Kanadassa. Meta ei siis ole vielä tuonut yrityssivujen maksullisen vahvistamisen mahdollisuutta Suomeen, mutta ohje- ja tukikeskuksesta löytyy seuraavat perustiedot kelpoisuusvaatimuksista.

Jotta yritys tai organisaatio voi ottaa käyttöön Meta Verifiedin:

Kun Meta Verified on käytössä, sivulle saa käyttöön vahvistetun merkin, joka näkyy yrityssivulla, kommenttiosiossa, hakutuloksissa, yksityisviesteissä ja muissa mahdollisissa sijoitteluissa sivun profiilikuvan vieressä. Kun vahvistusprosessi on aloitettu, yrityssivun nimeä, profiilinimeä, kansikuvaa, luokkaa tai sijaintia ei voi muuttaa ilman että tilaus raukeaa. Metan ohjesivustolta saat lisätietoja Meta Verifiedista.

Mikäli yrityksesi tai organisaatiosi on kiinnostunut Meta Verifiedista, voit ilmoittautua tilauksesta kiinnostuneeksi Meta Verified -toimintoa esittelevällä sivulla, mistä sinut ohjataan Business Suiten puolelle ilmoittautumaan odotuslistalle.

Kannattaako Meta Verified ostaa käyttöön?

Olen itse ostanut Meta Verifiedin kokeilukäyttöön henkilötileilleni, etenkin koska parannetut turvallisuustoiminnot ja mahdollisuus saada parempaa tukea kiinnostavat. Henkilökohtaisen profiilin kohdalla Metan lupaus paremmasta näkyvyydestä hakutuloksissa ja uutisvirroissa ei varsinaisesti vielä houkuttele kuukausimaksua maksamaan, mutta esimerkiksi poliitikoilla tai muilla julkisuuden henkilöillä, jotka vaikuttavat aktiivisesti henkilökohtaisilla profiileillaan, tuo näkyvyys voi olla jo merkittävää. Samoin yrityksiä ja organisaatioita tilien vahvistamisen merkki, parempi löydettävyys ja turvallisuus varmasti houkuttelevat, mutta vielä me Suomessa saamme odotella tätä mahdollisuutta. Seuraamme tämänkin toiminnon kehitystä #SomenHermolla-webinaareissa, joissa käsittelemme sosiaalisen median kanavien kehitystä ja uudistuksia tarkasti.

Uusimmat blogikirjoitukset aiheesta