LM Someco logo

Facebook Global Pages tarjoaa kohdennusta myös kielialueille

Facebook-Global-pagesFacebook on jo muutaman vuoden ajan tarjonnut kansainvälisille brändeille mahdollisuutta globaalin Facebook-sivun rakentamiseen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että yhden brändisivun alta löytyy eri maiden omat, paikalliset versiot Facebook-sivusta. Nyt Facebook kehittää Global Pages -sivurakennetta: yhden maan alueelta löytyville kieliryhmille kohdentaminen tulee mahdolliseksi ja lisäksi myös Global Pages -sivujen tilastointi kehittyy.

Facebook Global pages -sivurakenne pähkinänkuoressa

Kansainvälinen sivurakenne auttaa kansainvälisiä brändejä näkymään niin globaalisti kuin lokaalistikin. Käytännössä yrityssivua sivua hakevat Facebookin käyttäjät tai ylipäätään sivusta jo tykkäävät ohjataan sijaintinsa ja Facebookin käyttökielensä mukaisesti heille parhaiten sopivalle versiolle Facebook-sivusta. Aiemmin vain maakohtainen kohdentaminen on ollut tämän toiminnon kautta mahdollista, mutta nyt esimerkiksi suomenruotsalaisille voidaan suunnata omaa kohdennettua sisältöä hyvin yksinkertaisesti, jolloin yhdelle Facebook-sivulle ei tarvitse tehdä julkaisuja kahdella kielellä kaikille näkymään, vaan eri kieliryhmille voidaan luoda sivusta oma versionsa ja heille voidaan toteuttaa omat julkaisunsa. Facebook-sivuilla voidaan näin tarjota asiakkaille entistä räätälöidympi, paikallinen käyttökokemus. Samanaikaisesti Facebook-sivut kuitenkin ovat yhä erottamaton osa isompaa kokonaisuutta – kansainvälistä brändiyhteisöä.

Jokaiselle Global Pages -rakenteen alasivulle voidaan luoda täysin omanlaista sisältöä: niin julkaisut kuin profiilin perustiedot, kansikuvat ja profiilikuvat voidaan vaihtaa maa- ja kieliryhmäkohtaisesti. Lisäksi näille alasivuille voidaan toteuttaa täysin erilaisia sovelluksia ja kampanjoita, ja sivujen hallinnoinnista voivat vastata eri ylläpitäjät maakohtaisesti.

Facebook Global Pages -sivurakenne otetaan käyttöön yhteistyössä Facebookin kanssa. Jos haluat tämän sivurakenteen käyttöösi, ota yhteyttä meihin niin toteutetaan sivurakenteesi yhdessä!

Global Pages -sivurakenteen hyödyt:

  • Yksi nettiosoite kokoaa kaikki tarvittavat kieli- ja maaversiot sivusta ja ohjaa käyttäjän hänelle optimaaliseen versioon
  • Rinnakkaisten maasivujen tykkääjämäärä lasketaan yhteen ja yhteenlaskettu summa näkyy kaikilla rinnakkaisilla sivuilla
  • Yksi globaali kävijätilastojen seuranta, mutta myös erillisten maakohtaisten sivujen kävijätilastot
  • Tiedonjako eri kielillä joko sijainnin ja/tai Facebookin käyttökielen mukaan

Uusimmat blogikirjoitukset aiheesta