LM Someco logo

Orkla Suomi / Felix

Katuruokaa kotikeittiössä

Suomen ostetuimmat ja preferoiduimmat ketsupit, salaatinkastikkeet ja majoneesit saivat seurakseen uuden, modernin kastikesarjan: Felix Street Kitchen -dressingit. LM Somecon tehtävänä oli suunnitella lanseerauskampanja, joka inspiroi suomalaisia perheitä kokkailemaan katuruokaa kotikeittiössä – helposti ja herkullisesti. Tavoitteena oli myös saada uutta kohderyhmää, nuoria aikuisia ja kastikkeiden light-usereita tarttumaan Felix-uutuuksiin kaupan hyllyllä. Aidot ”street food”-maut valloittivat makutestissä. Felix Street Kitchen -kastikesarjan neljä makua onkin suunniteltu erityisesti katuruuan kaveriksi ja nimetty käyttötarkoituksensa mukaan.

Lanseerauskampanjassa ”Faija kokkaa” ja näyttää teineille, kuinka taiturimaisen helppoa ja hauskaa katuruuan tekeminen on, kun sen osaa… Valitse vain lempikastikkeesi, löydä siihen sopiva resepti ja heittele Felix Street Kitchen -kastikkeet sekaan – tyyli vapaa.

Luova kommunikaatiokonsepti – kadulta keittiöön

Visuaalinen ilme viestii rennosta katuruokakulttuurista ja ottaa koppia pakkaus-designin värimaailmasta. Kampanja aloitettiin sloganilla ‘Kotiuskottavaa katuruokaa’, joka rekisteröitiin Iskulauserekisterissä. Felix Street Kitchen -lanseeraus sisälsi kattavan kokonaisuuden online- ja off-line-toteutuksia some-videoista digitaalisiin ulkomainoksiin ja kaupan materiaaleista kuluttajapromootioon. Kampanjasivu streetkitchen.felix.fi toimi kisasivuna ja inspiraation lähteenä.

”Felix Street Kitchen -lanseeraus toimi loistavasti niin myynnillisesti kuin mielikuvallisesti. Hauskasti ja herkullisesti toteutettu konsepti-idea kasvatti myös tavoittelemamme nuoremman kohderyhmän kiinnostusta koko Felix-brändiin.”

Paula Pöntynen
Markkinointipäällikkö
Orkla Suomi

Faija´s Burger

AINEKSET (4 annosta)
4 briossisämpylää
4 hampurilaispihviä (á 150 g)
4 siivua juustoa
12 tomaattisiivua
50 g vihersalaattia
50 g marinoitua punasipulia
Felix Street Kitchen Burgerkastiketta

MARINOITU PUNASIPULI
2 punasipulia
1 dl punaviinietikkaa
0.7 dl hienoa sokeria
0.3 dl vettä
ripaus suolaa

VALMISTUSOHJEET
Paista hampurilaispihvit mehukkaan kypsiksi ja mausta ne haluamallasi tavalla. Lisää kuumien pihvien päälle juustoviipaleet. Lämmitä sämpylät ja sivele niiden pintaan kastiketta. Kokoa hampurilaiset ja nauti kuumina.

MARINOITU PUNASIPULI
Kaada etikka, sokeri sekä vesi kattilaan ja keitä 5 minuutin ajan. Leikkaa sillä aikaa kuoritut punasipulit puoliksi ja sen jälkeen ohuen ohuiksi lohkoiksi. Nosta sipulit lämpimään etikkaliemeen ja anna maustua vähintään 3 tuntia tai mielellään yön yli. Siivilöi pehmentyneet sipulit ja nostele niitä pihvien päälle makusi mukaan.