LM Someco logo

Trendikatsauksen aiheet

Sosiaalinen media Suomessa 2023

Tilastokeskus julkaisi joulukuun päätteeksi vuosittaiset Väestön tieto- ja viestintätekniikan käyttö- sekä Tietotekniikan käyttö Suomessa -tutkimukset. Tutkimuksista selviää, että sosiaalisen median käyttö on pysynyt ennallaan 16–89-vuotiaiden suomalaisten keskuudessa viime vuoteen verrattuna, eli 70 prosenttia käyttää sosiaalista mediaa.

Minna Valtari
Director, Chairman of the Board

Vuosi 2022 on ollut käänteentekevä, erikoinen ja haastava monessakin suhteessa. Pandemian ja sodan aiheuttamassa kriisitilanteessa on luonnollista pelästyä ja miettiä miten kuuluu toimia, kun manuaalia ei ole.

Emilia Liukko
Digital Marketing Strategist, Team Lead

Elämme aikamme hektisimmissä sisältötulvassa, jossa brändien tulee taiteilla eri sosiaalisen median kanavien, sisältömuotojen ja tunnistettavuuden trapetseilla. Viime vuodet ovat näyttäneet, että viestien näkyvyys ja vaikuttavuus voivat kokea kolauksen sosiaalisessa mediassa jo pienestä.

Kristiina Selin
Content Strategist & Account Manager

Elon Musk osti Twitterin ja on saanut aikaiseksi paljon keskustelua yhteiskunnallisessa viestinnässä merkittävään rooliin nousseen sosiaalisen median kanavan ympärillä. Miltä Twitterin rooli ja kehitys näyttää nyt ja jatkossa?

Minna Valtari
Director, Chairman of the Board

Digitaalisen markkinoinnin kohdentaminen on ollut viime vuodet markkinoinnin ostajalle mahdollisuuksien leikkikenttä: haluatko tietää, kuinka moni mainoksesi nähneistä henkilöistä päätyi ottamaan yhteyttä nettisivuilla? onnistuu!

Emma Lindqvist
Digital Marketing Consultant

Yksi meistä pitää enemmän stillkuvista, toinen graafisista toteutuksista ja kolmas vannoo liikkuvan kuvan nimeen. Tutkimustulosten ja sosiaalisen median alustoilta saatujen lukujen valossa voidaan kuitenkin sanoa, että video jatkaa edelleen voittokulkuaan.

Heli Annala
Strategist