LM Someco logo

Vaihda näppärästi Instagram-tililtä toiselle

Tiesithän, että voit ylläpitää jopa viittä Instagram-tiliä samasta mobiilisovelluksesta? Tämä mahdollistaa sen, että sinun ei tarvitse kirjautua ulos ja sisään esimerkiksi henkilökohtaisen ja yritystilin välillä. Tässä artikkelissa kerrataan, miten linkität tilit saman sovelluksen alle ja vaihdat helposti tililtä toiselle.

Käytännössä Instagram-tilien linkitys kannattaa aloittaa niin, että luot ensin oman, henkilökohtaisen Instagram-tilin. Tämän jälkeen voit lisätä tämän henkilötilin ylläpidettäväksi myös muita Instagram-tilejä. Ei siis kannata aloittaa yritystilin kautta ja lisätä sen jälkeen henkilötiliä, koska tämän jälkeen muutkin yrityksen Instagram-salasanan tietävät pääsevät ylläpitämään myös henkilökohtaista tiliäsi.

Ylläpidettävien Instagram-tilien lisääminen sovellukseen

Lisää uusi tili menemällä Instagram-mobiilisovelluksessasi omaan profiiliin. Paina vasemmasta yläkulmasta nimimerkkisi kohdalta – sinulle avautuu valikko, jossa näkyy ”Lisää tili”. Tästä klikkaamalla avautuu ikkuna, jossa pääset kirjautumaan sisään toiselle Instagram-tilille. Kirjaudu sisään ja sen jälkeen voit hallinnoida tiliä saman sovelluksen kautta. Tilin pääsee lisäämään myös asetusten kautta painamalla oikeaa näkyvää ratasta ja rullaamalla Asetukset-valikon alareunaan.

Toisen Instagram-tilin lisääminen Instagramiin

Kun jatkossa haluat vaihtaa tililtä toiselle, mene profiiliisi, klikkaa nimimerkkiäsi ja vaihda haluamallesi tilille. Vaihtoehtoisesti voit vaihtaa tiliä oikeassa alakulmassa näkyvän profiilikuvasi kautta painamalla kuvasta pitkään. Molemmista vaihtoehdoista avautuu valikko, josta voit valita, mitä Instagram-tiliä haluat seuraavaksi ylläpitää. Samasta valikosta voit jatkossa myös lisätä rinnakkaiskäyttöön useampia Instagram-tilejä kohdasta ”Lisää tili”. Voit hallinnoida kerrallaan enintään viittä Instagram-tiliä yhdellä laitteella.

Yhdellä salasanalla sisään kaikille tileille

Sen lisäksi, että voit ylläpitää useampaa tiliä samasta mobiilisovelluksesta, voit myös kirjautua kaikille tileille samalla salasanalla. Asetusten kautta voit ottaa käyttöön useamman tilin sisäänkirjautumisen. Tämä on kätevä ominaisuus, jos itselläsi on esimerkiksi useampi Instagram-tili henkilökäytössä. Emme kuitenkaan suosittele tämän käyttöä yritystilin ja henkilötilin kanssa – jos Instagram-tilin salasana joutuu vääriin käsiin, pääsee silloin kirjautumaan myös yritystilillesi.

Instagramissa on mahdollista valita usean käyttäjätilin sisäänkirjautuminen.

Vastaavanlainen useamman tilin ylläpidon mahdollisuus löytyy esimerkiksi Twitterin mobiilisovelluksesta, mutta usean käyttäjätilin sisäänkirjautuminen on mahdollista vain Instagramissa. Kesällä 2019 Twitter uudisti selainversion käyttöliittymäänsä ja mahdollisti useamman tilin hallinnoin selaimella – jäämmekin innokkaina odottelemaan olisiko tämä joskus mahdollista myös Instagramissa. Askeleita on kuitenkin jo otettu ja kehitystyötä tehty: Creator Studion kautta on nykyään mahdollista ajastaa julkaisuja Instagramiin.

Blogiartikkeli päivitetty viimeksi 20.2.2020.

Uusimmat blogikirjoitukset aiheesta