LM Someco logo

Saara Toivonen

Copywriter, Creative Coach

A = Alku. Hurmaannuin aakkosista 7-vuotiaana, kun aloin järjestellä niitä ekaan, lukolliseen päiväkirjaani: ”Tänään vietimme uuden barbieni ristiäisiä ja…” Päiviksiä on sittemmin kertynyt pinoittain ja lisää pukkaa. 

B = Briefistä brändinrakentamiseen. C = Copywriter ja Creative Coach. Copyna ja luovuuskouluttajana saan nauttia joka päivä ideoinnin, konseptoinnin ja kirjoittamisen taiasta.  

Palkitsevinta ihmisten oivalluttamisessa on nähdä se välähdys silmissä, kun ahaa-elämys syttyy –joko omasta oppimisesta tai luovan idean vaikutuksesta.  

D = Duunissa, täällä meillä, olen saanut kehittyä jo kolmen uudistuksen ajan: Lahtinen Mantere Saatchi & Saatchista LM&:in kautta LM Somecoon. E = En vaihtaisi päivääkään (no ehkä pari), koska… F = Fantastiset työkamut, G = Glug-Glug-Glug, H = Hyviä firman bileitä ja I = Ihania asiakkaita. 

J = Juttua syntyy kynänkäänteessä • strategisesta ajattelusta brändilupauksiin • konsepteista call-to-actioneihin • 360°-kampanjoista 24/7-sisältöihin. K = Kaaoksesta kiteytykseen.  

L = Leikki. Sitä en lopeta ikinä. Pidän Talin Siirtolapuutarhassa Lastenkerhoa kesäisin. Luova hulluttelu on hauskaa ja onneksi leipälajini. 

M = Maraton, kuningasmatka, 42 195 metriä on tullut juostua kolmasti: Tukholmassa, Roomassa ja Pariisissa. Ugh. Lue tunnelmia täältä: http://saaramaratoonaa.blogspot.com 

Ehkä seuraavaksi Ateena. 

N = Nauruni kuuluu kauas. Käkätys vaan lähtee laukalle, kun hölisen ihmisten kanssa.  

Ja sitten takaisin työmoodiin, niin kuin olisi jo! 

O = Olen ongelmanratkaisua rakastava ideatykki, jolle kirjoittaminen on hengittämistä.  

P = Palkintojakin on pokattu ja pokaalista juotu – Vuoden Huipuissa, Kultajyvissä ynnä muissa mainosalan mittelöissä. Q = Kuu taivaalta. Aina pitää kurotella parhaimpaansa ja sen yli.  

R = Rakastan.  

S = Slogan, iskulause, mainoslause. ”Kuinka kuolemattomia sloganeita oikein tehdään” –blogitekstini voit lukea täältä: https://lmsomeco.fi/blogi/kuinka-kuolemattomia-sloganeita-oikein-tehdaan/ 

T = Työkamujen suusta: ”Hullun ihana luova tykki, uniikki, the one and only. Viisas aivoista ja sydämestä. Tekstit ovat hienoa luettavaa. Saara on kuin aurinko: valoa, iloa joka puolella. Ihana työkaveri <3”  

U = Uuuuh ja kiitos kehuista myös copy-opiskelijat, joita olen saanut koutsata yli 10 vuotta:  

”Opetus oli huikean hyvää, professionaalia – innostavaa, opettavaa, osallistavaa ja kaikki oppilaat huomioivaa. Kun Saara poistui huoneesta, tunsi saaneensa pienen palan hänen rohkeuttaan ilmaista itseään vapautuneesti.” 

V = Vau ja W = Wow. Aina sitä kohti…  

X = X-hyppy tähän väliin, koska rakastan liikuntaa – fillarointia, su­­l­kista, uintia, tanssia, joogaa, salia, juoksentelua ja uusien lajien kokeilua.  

Y = Yes, and…on asenteeni töissä, vapaa-ajalla ja improvisaatioteatterin treeneissä. Aina on mahdollista jatkaa ja kehittää edellistä ideaa ja rakentaa sen päälle –­­­ ja…­­Z = Zzzzz… mulla on hyvät unen ja unelmoinnin lahjat. Aamulla sitten pirskahteleekin luovia ratkaisuja päähän esimerkiksi suihkussa. Å = Åtetaan siis parit pulppuaville ideoille: skål! 

Ä = Äiti. Kaunis sana. Kiitos, että saan olla. Paras duuni ikinä.  

Ö = Ööö…mitä sanoitettaisi seuraavaksi? Siirry kohtaan B! 

Mä kirjoitan sua.  

t. Saara ”aasta-ööhön” Toivonen