LM Someco logo

Riikka Suominen

Digital Marketing Specialist, Copywriter (vanhempainvapaalla)

Olen Riikka, LM Somecon ainut Salo-vahvistus, joka etätöiden sijaan viettää pääosan työajastaan Turun toimistolla.  

Töissä minut tunnetaan hybridiroolistani, sillä vastuualueeni vaihtelevat tekstinikkaroinnista somekampanjoiden pystytykseen. Toisinaan olen kädet syvällä savessa tekemässä markkinointikampanjan mediasuunnitelmaa, kirjoittamassa verkkosivuartikkelia tai rakentamassa Googleen hakusanamainontaa, joskus taas roolini on enemmän tiimiä tukeva ja sparraileva. Tavalliseen työarkeeni kuuluu päivittäin digimainonnan toteutus eri somealustoilla sekä eripituisten tekstien kirjoittaminen verkkoon. 

Minulla on noin kymmenen vuoden kokemus sosiaalisen median markkinoinnista, joten pöydälleni voi tulla lähes mitä tahansa kampanjasuunnittelusta SEO-optimoidun tekstin kirjoittamiseen. Olen vuosien varrella työskennellyt niin B2B- kuin B2C-yritysten sekä julkisen sektorin ja monien järjestöjenkin parissa ja siten auttanut kymmeniä eri yrityksiä tai organisaatioita monenlaisissa markkinointiin liittyvissä projekteissa. 

Olen opiskellut filosofian maisteriksi suomen kielestä, eli kiinnostukseni kirjoittamiseen kumpuaa jo pitkältä ajalta. Humanistisesta koulutuksestani huolimatta päädyin markkinointiviestinnän pariin ja sillä tiellä olen mieluusti edelleen. Myönnettäköön kuitenkin, että kaikkein mieluisimpia projekteja minulle ovat ne, jotka jollain tavalla liittyvät kestävään kehitykseen, esimerkkinä vastuullisuuteen panostavat tekstiilibrändit tai kierrättäminen. Myös julkishallinnon kampanjat, joiden päämääränä on tavoittaa onnistuneesti mahdollisimman moni suomalainen saavat aivonystyräni liikkeelle. Pidän työssäni erityisesti siitä, että voin auttaa asiakkaita arjen ongelmissa ja saada aikaan onnistumisen ja inspiroitumisen kokemuksia.  

Vapaa-ajallani minut löytää usein järjestelemässä omia tai muiden tavaroita, sillä rakastan siististi viikattuja pyyheliinarivistöjä, värikoodattua kirjahyllyä ja nimikoitua mausterivistöä.  

Tämä ala elää jatkuvassa muutoksessa ja viime vuodet ovat olleet jatkuvaa ammatillista oppimista. Tällä hetkellä erityisesti tekoäly muuttaa omaa työnkuvaani väistämättä, ja olenkin innokas oppimaan aiheesta koko ajan lisää. Uskon kuitenkin vahvasti, että myös meitä oikeita ihmisiä tarvitaan jatkossakin sopivasti soljuvien tekstien kirjoittamiseen ja toimivien kokonaisuuksien rakentamiseen markkinointiviestinnässä. Työkaverina minua kuvaillaan usein isosiskomaiseksi huolehtijaksi ja tilannetajua omaavaksi tiimiläiseksi, jonka kyky kuunnella auttaa pitkälle, myös asiakkuustiimeissä. 

Yksi parhaista puolista tässä työssä on aina ollut työkaverit. Meillä on talossa uskomaton määrä markkinointiviestinnän osaamista, joten töitä saa tehdä todella osaavien ihmisten kanssa. Toimistolle on mukava tulla aamuisin, kun tietää että siellä on aina kivoja tyyppejä vastassa.  

Työkaverin sanoin: 

Varsinais-suomalainen viilipytty, joka hymyilee yhtä salaperäisesti kuin Mona Lisa. Ei voi välttyä ajatukselta, ettei osaisi jotain asiaa.