LM Someco logo

Kristiina Salo

Communications Lead, Account Director

Hullutteleva insinöörimäinen viestijä. Muuten sitten vaan kotiäiti Lauttasaaresta.

LM Somecolla vastaan viestinnästä, sen osaamisen kehittämisestä mutta vedän myös erilaisia asiakkuuksia, valmennan ja sparraan. Autan asiakaitamme kaikenlaisissa strategisen suunnitteluun liittyvissä tilanteissa mutta kirjoitan myös kädet savessa erilaisia tekstejä, mediataktiikoita, tiedotteita ja viestikärkiä. Viihdyn myös valmentajan roolissa ja opettajataustani vuoksi suhtaudun osaamisen kehittämiseen vähintäänkin intohimoisesti. Karttakeppiä heilutan pedagogisen jämptisti mutta myös valmennettavani huomioiden.

Minulle luottamus, positiivisuus ja inhimillisyys ovat tärkeitä arvoja ja lähtökohtaisesti uskon kaikista hyvää. Heittäydyn mielelläni kaikenlaisiin keskusteluihin, uskon avoimuuten ja suoraan puheeseen. Usein sanotaankin, että seurassani on mutkatonta ja helppoa olla. Puhun paljon mutta olen myös oppinut, että kuuntelemalla pääsee pitkälle. Olen kaksikielinen ja ruotsalainen diskuteerauskulttuuri on joskus ihan toimiva toimintatapa.

Olen koulutukseltani diplomi-insinööri, kauppatieteiden maisteri ja opettaja. Minussa yhdistyykin Exceleitä rakastava, luova ihmistuntija. Minulla on pitkä viestintätoimistotausta ja sitä ennen olen kartuttanut työkokemusta toiselta puolelta pöytää toimimalla markkinointi- ja viestintäpäällikkönä IT-alan yrityksissä. LM Somecolla ammennan myös oppeja, joita saan kun kohtaan nuoria markkinointiviestinnän opiskelijoita, kun opetan heitä ammattikorkeakoulussa. Urani aikana olen kohdannut aika monta vaativaa viestintätilannetta. Jokaisesta on onneksi jäänyt jotain takataskuun.

Työssäni pidän sen minkä lupaan ja asenne on se, että homma kuin homma hoituu. Konsultintyössä vahvuuksiani ovat tehokkuus, asioiden nopea sisäistäminen, analyyttisyys ja ihmisläheisyys. Minua motivoi suuresti luova ongelmanratkaisu – mitä vaikeampi ja epämääräisempi homma, sitä parempi. Uuden oppiminen on minulle tärkeä juttu ja LM Somecolla on ihan älyttömän osaavaa porukkaa. Paras juttu on oppia työkavereilta jotain ihan jokainen päivä.

Energiaa ammennan muista ihmisistä ja minulle perhe ja ystävät ovat kaikki kaikessa. Lasteni perässäjuoksemisen lisäksi juoksen maastossa, crossfit-salin juoksumatolla, futiskentän laidalla ja ruokakaupassa. Eli aika perus kotiäidin elämää Lauttasaaressa.