LM Someco logo

Emma Lindqvist

Digital Marketing Consultant

Olen Emma Lindqvist, ruuhkavuosien lempeissä kuohuissa kovaksi keitetty mainossuunnittelija. Työskentelen LM Somecolla digitaalisen markkinoinnin konsulttina, mutta kutsun itseäni mieluummin tuttavallisemmin mainosmuijaksi.

Aloitan usein esittelyni kuivasti markkinointisuppiloista ja analytiikan ihmeellisyydestä, mutta työssäni ratkon loppujen lopuksi melko luovalla tavalla asiakkaidemme kohdentamisen ja mittaamisen haasteita. Työpäiväni kuluvat usein koulutusten parissa tai nenä kiinni ruudussa mainostyökaluja ja Google Analyticsia kaivellen. Rakastan ongelmanratkaisua ja teknisten bugien selvittelyä!

Siirryin LM Somecolle isosta hakukonelöydettävyyteen keskittyneestä firmasta. Lukuisia hakukonemainonnan kampanjoita pyöritettyäni voin varmasti todeta, ettei ole toimialaa tai Google Ads -koukeroa, jota ei olisi tullut minulle vastaan. Koulutukseltani olen mediatuottaja (AMK) ja viestinnän maisteri (MA, Tallinn University).

Ala-asteikäisenä tahdoin isona dubbaajaksi, sillä osasin imitoida yhden jos toisenkin lastenelokuvan hahmoja täydellisesti. Myös yhteiskunnallinen vaikuttaminen kiinnosti minua, ja WWF:n pandamyyjänä alkanut aktivistiurani vei minut lopulta aina kaupunginhallitukseen ja hyvinvointialueen valtuustoon asti.

Mottoni on: “Kampanjaa ei voi optimoida ennen kuin se on käynnistynyt”. Tällä lausahduksella muistutan itseäni siitä, ettei suunnittelua voi tehdä loputtomasti, ja että tärkeintä on pystyä myöntämään itselleen, kun jokin ei käytännössä toimi, ja tehdä nopeasti korjausliikkeitä. Tämä motto toimii muuten myös elävässä elämässä. Uskalla elää, älä vain haaveile!

Luin joskus äitien olevan parhaita työntekijöitä heidän järjestelmällisyytensä takia, ja allekirjoitan väitteen täysin. Kun on tottunut arjessaan muistamaan ruokavaliot, neuvolan suositukset, ruutuajat, päiväkodin hoitoaikakalenterit, syntymäpäivät, vaatteiden nimilaputuksen, seuraavaan sesonkiin valmistautumisen ja pehmonorpan pesun, voinee todeta, että myös työssä pystyy pitämään useamman pallon ilmassa samanaikaisesti. Multitaskaus on paheeni, mutta myös salainen aseeni.

Tiimikaverina olen avulias ja kehittymishaluinen. Teen aina loppuun sen, minkä olen aloittanutkin. Kouluttajana keskityn erityisesti käytännön asioihin ja pitkän mainonnan ostamisen historiani aikana keräämieni tärppien jakamiseen kouluttautujille. Osaan selittää monimutkaisia teknisiä asioita sujuvasti kansankielellä.

Vapaa-ajallani olen kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista ja ihan tavallisesta arjesta perheen kanssa. Olen unelmoija ja haluan uskoa ihmisistä hyvää. Herkistyn usein lastenohjelmien äärellä, ja Seikkailukoneen tunnarin voisi lisätä oman elämäni soundtrackille (“Seikkailun voi löytää ihan mistä vaan!”).

Työkaverin sanoin: “Emma on jännä sekoitus aatteen paloa ja arvoja sekä liike-elämän tiukkaa asiantuntijakonsulttia. Tykkään persoonastasi, mainosmuija!”