LM Someco logo

Infograafi: Suositut suomalaiset hashtagit

Selvitimme, mitkä Suomeen liittyvät hashtagit eli aihesanat ovat nyt suosittuja Instagramissa! Näet infograafistamme, kuinka monta kertaa kutakin aihesanaa on käytetty. Instagram on erityisesti huudossa nuorison keskuudessa ja se vilisee omakuvia eli selfieitä, joten siksi ei ehkä olekaan yllätys, että #finnishgirl on kaikkein suosituin aihesana. On huomionarvoista, että usein suomalaiset käyttävät myös englanninkielisiä aihesanoja. Toisaalta tietyt, erityisesti suomalaisuuteen liittyvät suomenkieliset sanat (esimerkiksi juhannus ja kesä), ovat myös keränneet reilun määrän merkintöjä.

Näin käytät aihesanoja Instagramissa

Aihesanat auttavat käyttäjiä löytämään tietyn aihealueen kuvia. Varmista siis, että käytät aihesanoja, jotka kuvailevat valokuvaasi. Yrityskäytössä grammailessasi suosi aihesanoja, liittyvät yritykseesi tai toimialaasi. Voit käyttää julkaisussa useita aihesanoja – aihesanojen käyttö Instagramissa eroaakin hieman Twitteristä, jossa monesti suositellaan käytettävän maksimissaan kolmea aihesanaa. Käytä maalaisjärkeä, äläkä kyllästä julkaisuasi pelkästään pitkällä aihesanalistalla!

Yritykset voivat valita tuotteilleen, kampanjoilleen tai tapahtumilleen yksilöidyn aihetunnisteen. Näin on helppo nähdä, ketkä osallistuvat tiettyyn kampanjaan tai tuottavat muuten materiaalia yritykselle. Ennen kuin valitset aihesanan, tarkista kuitenkin, ettei kukaan muu käytä samaa tagia.

aihetunnus infograafi

Taggaamisen taito!

Kuten jo mainitsimme, aihesanat keräävät tietyn aihealueen kuvia yhteen. Jos haluat tavoittaa laajemman yleisön, varmista myös, että käyttämäsi tagit ovat riittävän yleisiä.

Jos esimerkiksi julkaiset kuvan korvapuusteista, tagaa kuvasi myös yleisemmällä aihesanalla kuin #korvapuusti. Käytä esimerkiksi #instafood-tagia. Kun käytät sekä yleisiä että tarkkoja aihesanoja, tavoitat käyttäjiä, jotka ovat kiinnostuneita korvapuusteista mutta myös käyttäjiä, jotka etsivät kaikenlaisia ruokakuvia.

Paikkatagi on myös hyvä lisä. Kerro siis, missä otit kuvasi, sillä ihmiset katsovat mielellään kuvia eri paikoista. Muita hyviä aihesanoja ovat muun muassa kuvaussovelluksiin, kuvaustekniikoihin ja kameroihin liittyvät sanat.

Kuten näet infograafista, suositut aihesanat ovat usein yksinkertaisia, yleisiä ja paikkaan liittyviä!

Tarmokasta taggailua!

Kirjoittaja: Eleonore Lundell

Uusimmat blogikirjoitukset aiheesta