LM Someco logo

Ville Kotamäki

Art Director

Kotamäen Ville, terve! Olen AD, kuvittaja, 3D-artisti ja LM Somecon työsuojeluvaltuutettu.

Joku kollega sanaili joskus syntymäpäiväkorttiini ”Puuha-Ville”. Kortin kuvassa minulla oli keltainen Puuha-Peten rakennuskypärä, joka liittyi tuolloin kuumimmillaan olleeseen talonrakennusprojektiini. Mutta liittyi siihen muutakin, sillä vapaa-ajallani puuhailen aina jotain: näyttelen teatterissa, soitan bändissä, rakennan taloa, huonekaluja… Kotona, Paimion maaseudulla, minulla on eläintenhoitoalalla työskentelevä vaimo, kolme kouluikäistä poikaa, poni, vuokralaishevonen, kaksi koiraa ja kaksi kissaa.

Mainosalalle ajauduin aikoinaan ns. puskista, rakennusalalta, AMK:n verkkosivujen ammatinhakukyselyn kautta. Kirjoitin nettisivun hakukenttiin mielenkiinnonkohteitani ja omia vahvuuksiani. Ykköseksi pomppasi Turun Taideakatemian mainonnansuunnittelun koulutusohjelma. Minulla ei ollut mainosalalla tuttuja eikä mitään ennakkokäsitystä mistä on kyse, mutta aihe vaikutti mielenkiintoiselta. Valmistuin koulusta Art Directoriksi vuonna 2009. Työskentelin Lahtinen & Mantereella (Nyk. LM Someco) jo tuolloin, sillä olin tullut työharjoitteluun syksyllä 2007 ja jäänyt sille tielleni. Nuorta miestä puhuttelivat hyvät työkaverit ja hyvät bileet.

Sama meno jatkuu edelleen, mutta ei päivääkään samanlaisena. Työssäni olen saanut hyödyntää (ja yhä hyödynnän) kaikkea henkilökohtaistakin osaamista piirtämisestä, musiikkiin, näyttelemiseen ja talonrakentamiseen. Niinhän se taitaa olla, että ihminen luonnollisesti pyrkii käyttämään niitä avuja, mitä hänellä on. Luulen, että harvassa ammatissa saa käyttää osaamistaan näin luovasti ja laaja-alaisesti. Siinä on ehkäpä yksi syy siihen, että työvuosia on takanani jo yli 15.

Työnkuvani on kehittynyt alan muutosten, työkalujen parantumisen ja asiakkaiden tarpeiden mukana. Minulla on pitkä kokemus elintarvikebrändien pakkausdesignista, mutta yli 15-vuotisen työurani aikana olen kopeloinut läpi kaikki mahdolliset mediapinnat (printti, some, digi, TV, radio, myymälämarkkinointi) ja tehnyt töitä monien eri toimialojen asiakkuuksien parissa.

Kuvitukset (perinteisistä piirroskuvituksista 3D:hen) ovat viimevuosina vieneet ison osan työajastani. Varsinkin 3D saa minut tällä hetkellä syttymään, ja sitä opiskelen jatkuvasti. Olenpa urallani jopa säveltänyt ja sanoittanut mainosmusiikkia sekä laulanutkin mainosbiisissä. Työkaverit varmasti tunnistavatkin minussa henkilön, joka tekee kaiken itse.

Työmme on jokapäiväistä ongelmanratkaisua. Nautin siitä, kun asiat suunnitellaan huolella, tehdään vankat perustukset ja sitten rakennetaan. Ja lopuksi kaikki toimii. Näin me toimimme LM Somecolla – paneudumme asiakkaan syvimpiin ongelmiin, rapsutamme niistä ytimen esiin ja rakennamme niihin ratkaisut. Työn parasta antia on nähdä kuinka pitkään, yhdessä rakennetut projektit ja asiakkuudet puhkeavat kukkaan ja alkavat kantaa hedelmää. Mutta parhainta parasta on edelleen kaverit ja bileet.

:sunglasses:

Työkaverin sanoin:

”Monilahjakas kollega, jolla on ihastuttavan viisto tapa tarkastella elämää.”