LM Someco logo

Sauli Sampo

Art Director

”Pääseekö sinne polkupyörällä?” 

Sauli Sampo, piiitkän linjan luova suunnittelija tässä, hei. Kuten otsikkolauseesta voi arvailla, mielestäni pitäisi. En kuitenkaan harrasta lycraan pukeutumista. 

Minulla on ollut lapsesta asti tarve ja taipumus ilmaista itseäni ja ympäristöäni visuaalisesti, joten luontevasti työnkuvani täällä LM Somecossa – ja viimeisillä vuosikymmenillä ylipäätään – on ollut lentää kohteeseen nimenomaan AD:n ja visualistin ilmansuunnasta. Suureksi onnekseni olen päässyt työurani aikana elämään todeksi kaipuutani hyvin laajassa ja monipuolisessa mittakaavassa: graafinen suunnittelu, pakkaussuunnittelu, mainonnan konseptointi, kuvankäsittely, käsikirjoittaminen, videoeditointi, animointi, 3d-mallintaminen,… ai niin ja ai.  

Maailma, tilanteet ja niiden vaatimukset ympärillä muuttuvat. Niitä ei kavahdeta, niihin sopeudutaan, eikä hötkyillä. Työ on opettanut tekijäänsä, mutta välillä on pistäydytty myös koulun penkillä. Audiovisuaalisen alan ammattikorkeakoulututkinto on laajentanut näkökulmia matkan varrella. Lukuisat muut suunnittelun ja tuotannon lyhyemmät koulutukset samoin: ”Ahaa. Tämän voi siis tehdä näinkin?” 

Työssäni koen olevani ratkaisukeskeinen, niin tiimissä kuin oman pääni sisällä. Sytyn lauseesta: ”No tätä nyt ei kukaan ainakaan ole onnistunut ratkaisemaan. Haluatko sinä yrittää?” Totta mooses.  

Vaikka mahdollistava ilmapiiri ja mahtava porukka ympärillä ovat vakiinnuttaneet allekirjoittaneen kalustoon kuuluvaksi, ovat inspiroivat asiakkuudet pitäneet huolen siitä, että pöly ei keräänny pintoihin. 

Sanoja työkavereiden suulla: 

The Luottomies. Sauli on pro, luova AD, käsikirjoittaja, syvällinen konseptien pohtija, erinomainen kuuntelija ja kopin ottaja. Kaikki valinnat on mietitty tarkkaan eikä mikään jää sattuman varaan. Kuivan huumorin mestari!