LM Someco logo

Mikko Hed

Account Director

Olen Mikko Hed, LM Somecon todennäköisesti musanörtein asiakkuusjohtaja. Toimin työssäni asiakkaan ja asiantuntijatiimimme rajapinnassa ja pyrin omassa roolissani mm. ratkaisemaan haasteita ja mahdollistamaan hyvää luovaa suunnittelua kunkin projektin kaikilla eri osa-alueilla. Koen, että onnistunut markkinointiviestintä on vahvaa ammattitaitoa ja tiimityötä sekä jatkuvaa vuorovaikutusta kumppanin, eli meidän sekä kunkin asiakkaamme välillä.

Ammatillista taustaa minulta löytyy markkinointiviestinnän sekä digitaalisen ja visuaalisen suunnittelun parista reilut 20 vuotta. Koulutukseltani olen muotoilija, millä on ollut kohdallani mielestäni suuri merkitys kokonaisuuksien hallitsemisessa, detaljien ymmärtämisessä ja design-lähtöisen, oivaltavan ajattelun mukaan tuomisessa suunnitteluprosessiin. Perustin opiskelukavereideni kanssa 2000-luvun alussa oman pienen suunnittelutoimiston, mistä olen päätynyt reilun kymmenen vuoden yrittäjyyden kautta kokopäiväiseksi projekti-, asiakkuus- ja myyntireiskaksi mainostoimistoihin.

Näissä hommissa suurta intohimoani ovat asiakkaidemme brändi- sekä verkkosivustouudistukset, joita olen vuosien varrella vetänyt heittämällä reilusti yli toista sataa – ja yhä innostun niistä yhtä palavasti uuden projektin tullessa vastaan! Hyppään mielelläni mukaan kaikkeen uuteen, ja viime vuodet LM Somecolla ovat mahdollistaneet osaltani mm. kokonaisvaltaisemman sosiaalisen median, digimainonnan ja analytiikan saloihin perehtymisen.

Työkaverina olen kuunteleva ja tukeva, tarvittaessa myös tiukka vastuunkantaja. En kuvittele tietäväni kaikkea, vaikka oma mielipide löytyy ammatillisesti asiaan kuin asiaan. Pyrin löytämään ihmisistä juuri heidän vahvuutensa ja rakentamaan kunkin tiimin niin, että kaikilla – niin asiakkaillamme kuin suunnittelijoilla – on hyvä olla ja selkeä ajatus omasta roolistaan. Uskon, että mitä paremmin onnistun omassa työssäni, sitä vahvempia tuloksia saavutamme kumppanina asiakkaillemme.

Vapaa-ajallani nautin hyvän kasvisruuan kokkailusta ja musiikista sen eri muodoissa. Rakastan live-keikkoja, akustista soittelua kavereiden kanssa tai vaikka viilettämistä sähköpyörällä (ihan paras työsuhde-etu!) suosikkisoittolistan raikuessa korvissani. Viipyilevät koiralenkit metsässä nollaavat myös mainiosti päätä hektisessä arjessa, ja vielä hieman hapuilevat kuntosalikäynnit koittavat pitää osaltaan kehoani kasassa.

Palvelumuotoilu kiinnostaa itseäni paljon. Olen opiskellut Aalto PRO:ssa aiheen perusteet, jonka kautta koko palvelumuotoilun käsitemaailma ja laajuus ovat hahmottuneet minulle aivan eri lailla. Alati digitalisoituvassa maailmassamme tällä muotoilun osa-alueella on valtavasti annettavaa, oli sitten kyse toimivista sovelluksista, hyvistä käyttöliittymistä tai aidosti harkituista asiakaspalvelukohtaamisista.

Aloitin LM Somecolla juuri koronapandemian alkumetreillä, kun koko maailma ja Suomi tuntui sulkeutuvan täysin. Taisi kulua ajallisesti ainakin vuosi ennen kuin tapasin valtaosan kollegoistani kasvotusten ensimmäistä kertaa. Tästä huolimatta koin aina ja koen yhä työyhteisömme hyvin vastaanottavaiseksi, hierakialtaan matalaksi ja avoimen turvalliseksi. Meillä on arvostava ja kannustava ilmapiiri, jossa tällainen eteläkarjalaispoikakin Turussa saa olla täysin oma itsensä, vaikka se klassinen mie-sie-puheenparsi onkin jo jäänyt kauas taakse.

Työkaverin sanoin:

Huippumies! Erittäin monipuolinen ammattilainen, joka pitää asiakkaansa tyytyväisinä päivästä toiseen. Mukavakin kaiken lisäksi.