LM Someco logo

Maria Lawson

Art Director

Hei, olen Maria Lawson ja toimin AD:na, eli puen ideat visuaalisesti näyttäviin asuihin. Teen töitä monipuolisesti visuaalisen suunnittelun parissa perinteisistä printtitöistä sosiaalisen median kampanjoihin ja designsuunnitteluun.

Olen tullut taloon lähes alaikäisenä, kuten eräs työtoverini kerran kommentoi. Viimeistelin viimeisen vuoden graafisen suunnittelun opintoni täällä töiden ohessa. Ala tuli tutuksi tekemällä, näkemällä, kokemalla ja kyselemällä tyhmiä. Olenkin monissa liemissä keitetty luova visualisti.

Tiimikaverina olen luotettava ja avulias. Aikatauluissa pysyminen on minulle pyhä asia. Sinnikkyyteni näkyy siinä, että en juuri koskaan tyydy ensimmäiseen luonnokseen. Pyrin löytämään sen yllättävän ja vähemmän itsestään selvän lopputuloksen. Kaunis ja viimeistelty design on tavaramerkkini.

Työssäni minua motivoi asiakkaiden auttaminen. Parasta on, kun pystyy ylittämään asiakkaan odotukset oivaltavalla tavalla. Erityistä ylpeyttä koen, kun näen suunnittelemiani pakkausdesigneja lähikaupan hyllyillä ja ihmisten ostoskoreissa.

Lempivuodenaikani on syksy, jolloin suuntaan metsään Marjukka Marjanpoimurin kanssa. Juoksuinnostus iskee minuun tasaisin väliajoin, ja yritän oppia nauttimaan tästä kamalan ihanasta harrastuksesta yhdessä juoksuporukkani kanssa. Kirpputorit kiehtovat keräilijän luonnettani. Etäpäivinä saan seuraa leijonanharjaisesta pupusta.

Alamme elää jatkuvassa muutoksessa, ja jatkuvaa on myös ammatillinen oppiminen. LM&:n yhdistyminen Somecon kanssa antoi alkusysäyksen someosaamiseni kehittämiselle. Se on inspiroinut minua erityisen paljon. Seuraava iso askeleeni on tekoälyn haltuunotto; miten oppia hyödyntämään sitä ja tekemään töitä yhdessä.

Avoin ja rento ilmapiiri on LMSomecolla parasta. Talossa on uskomaton määrä osaamista ja kivoja tiimikavereita. On ihan huippua kuulua tähän porukkaan.

Työkaverin sanoin:

”Yksi helpoiten lähestyttävimmistä tyypeistä ikinä. Ihana ihminen ja supertaidokas AD!”