LM Someco logo

Janne Pöyhönen

Director

Olen brändeistä, ihmisistä ja hyvistä keskusteluista innostuva ikuinen nuori. Uskon isoon kuvaan, huumorin voimaan ja ihmisten kykyyn tehdä hyvää itselleen ja muille. Iän myötä olen ymmärtänyt, ettei kaikki viisaus tule omasta suusta ja että aina välillä kannattaa kuunnella, mitä muilla on sanottavaa.  

Yli kahden vuosikymmenen aikana olen ollut mukana ratkomassa satoja asiakkaiden markkinointihaasteita, useimmiten onnistuneesti. Vähemmänkin onnistuneista on opittu ja samoja virheitä olen halunnut välttää. Asiakasjohtajana haluan tuoda asiakkaan liiketoiminnan ja kuluttajan todellisuuden näkökulmaa mukaan suunnittelupöydälle. Uskon yksinkertaisuuteen ja luovuuden voimaan hyvässä brändimarkkinoinnissa.  

Koska jo lukioaikana aarrekartoitin itselleni uraa mainosmaailmasta, ymmärsin markkinoinnin jatko-opinnoista olevan hyötyä. Siksi ilo olikin suuri, kun lukion jälkeen pääsin kolmannella yrittämällä kaupallisen alan korkeakoulutukseen Turkuun. Tästä muuten opin, ettei luovuttaa saa ja että pitää tehdä töitä unelmiensa eteen. Työmaailmassa olen ollut kohta kolme vuosikymmentä palvellen kahta työnantajaa. Ensin asiakkaan puolella markkinointitehtävissä ja nyt LM Somecolla, joista lähes kaksi vuosikymmentä yrittäjänä LM Somecon muiden partnereiden kanssa.  

Katson olevani hyvin onnekas siinä, että oma urapolkuni on ollut selkeä ja että olen aina pitänyt siitä mitä teen työkseni. Pääsin aloittamaan työelämässä internetin ja digitaalisen viestinnän aamunkoitossa. Olen nähnyt, miten brändinrakentamisen keinot ja tavat sekä teoriat ovat muuttuneet ja monipuolistuneet. Vaikka maailma on ympärillä muuttunut paljon, me ihmiset emme niinkään. Siksikin minusta tämä ala on omalla tavallaan yksi mielenkiintoisimmista. Olemme näköalapaikalla, kun pääsemme yhdessä tekemään erilaisten toimialojen kanssa töitä ja aina keskiössä on ihminen, suunnittelu- ja asiakastiimeissä sekä kohderyhmänä. Tämä on minusta hienoa ja toivottavasti tämä asenteeni näkyy myös työtavassani ja fiiliksessä, jolla työskentelen. 

Mielenrauhaa ja mielihyvää haen liikunnasta, musiikista, ystävistä ja hyvästä ruoasta. Vaikka kaikenlainen liikunta on kivaa, mailapelit ja erityisesti golf on minulle ollut pitkään kesäkauden ykköslaji. Supervaikeana lajina sen työstressiä poistava vaikutus on ylivoimainen ja kun vielä puoliso on innostunut golfari, kesämökkeily on meillä vaihtunut golf-kenttien kiertämiseen Suomessa ja ulkomailla. Tuoreeksi talvikauden lajiksi on meillä vakiintunut lattariparitanssi. Aivan erilaisena ja haastavana kehonhallinnan muotona, on ollut upeaa nöyrtyä lajin parissa. 

Kun löimme somecolaisten kanssa kahvikupit samaan kaappiin, on työelämä LM Somecolla muuttunut aina vain mukavammaksi. Olemme mielestäni onnistuneet kannustamaan toisiamme koko ajan parempaan tekemiseen ja luottamaan siihen, että meillä on turvallista ehdottaa, ideoida, jutella, olla jotain mieltä ja sanoa vastaankin. Minulla on aika vahva tunne, että sulkiessani LM Somecon toimiston oven viimeisen kerran, suljen myös työelämäni oven ja astun eläkkeelle. Niin kivaa täällä on.  

Työkaverin suusta: 

Huippulahjakas, henkeen ja vereen LM Somecolainen bisneksen rakentaja – myös huippuluova suunnittelija, tiimihengen luoja ja samalla asiakkaiden etujen ajaja. Huippumukava persoona ja hyvä keskustelija.