LM Someco logo

Yle haastatteli Jani Liljaa: Työn ja vapaa-ajan raja hämärtyy pikaviestimien pimputtaessa jatkuvasti

Kuinka selvitä sekoamatta viestiketjuihin, kun älypuhelimessa on tukku sovelluksia ja työasiat tunkevat vapaa-ajalle? Kysyimme vinkkejä neljältä digitaalisen viestinnän asiantuntijalta.

LM Somecon johtava konsultti Jani Lilja neuvoo poistamaan tyhjäkäytöllä olevat pikaviestipalvelut puhelimesta, jo pelkästään tietoturvariskin vuoksi.

– Jos niitä ei enää käytä, pitäisi miettiä tilin poistamista. Sen jälkeen siinä ei ole sitten myöskään tietoturvariskiä, kukaan ei pysty kaappaamaan siitä identiteettiä itselleen.

Rauhoita ainakin yöt

LM Somecon johtava konsultti Jani Lilja kouluttaa yritysten asiantuntijoita sosiaalisen median käyttöön. Hän sanoo painottavansa rauhaa.

– Yksi asia josta puhun on se, että älä altista itseäsi jatkuvasti kaikelle, vaan pyri rajoittamaan somen käyttöä, että pystyt myös elämään.

Myös Jussi Kokkola sanoo suosivansa rauhallisuutta. Vaikka mies käyttää päivittäin reilua viittä pikaviestipalvelua, kaikki eivät vaadi huomiota koko ajan.

– Hyvin harvassa palvelussa itsellä on ilmoitukset päällä. Tärkeimmät kanavat plimpauttaa ilmoituksen työasioissa, mutta niitä ei kannata pitää päällä koko päivää.