LM Someco logo

Opiskelijat #SomenHermolla

LM Someco kutsuu tänäkin vuonna opintojensa loppusuoralla olevia markkinoinnin ja viestinnän opiskelijoita maksutta mukaan #SomenHermolla-webinaareihin kevätlukukauden 2023 ajaksi. Mukaan voivat hakea Suomen Ekonomit ry:n ja ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry:n opiskelijajäsenet.

”Avaamalla tämän normaalisti maksullisen, alan ammattilaisille suunnatun koulutussarjan opiskelijoille LM Someco on mukana kouluttamassa tulevaisuuden osaajia sosiaalisen median markkinointiviestinnän tehtäviin”, sanoo LM Somecon Minna Valtari. Hän vastaa LM Somecon koulutusliiketoiminnan kehittämisestä ja on ollut kasvattamassa jo vuosikymmenen ajan alan ammattilaisten sosiaalisen median osaamista.

”Sosiaalisen median merkitys brändinrakennuksessa kasvaa yhä. Jokaisen markkinointi- ja viestintäammattilaisen tulee ymmärtää sosiaalisen median perusperiaatteet ja kehityssuunta. Brändit ovat jatkossakin siellä, missä ihmiset viettävät aikaa”, Valtari kommentoi. ”Muutosvauhti on hurja. Esimerkiksi evästeiden poistumisen lähestyessä maksetun mainonnan ja analytiikan pelisäännöt ovat muuttumassa isosti. Tässä maailmantilanteessa myös tietoturvaosaaminen korostuu”.

Astuessaan työelämään nuorilta edellytetään sosiaalisen median markkinointiviestinnässä tarvittavia taitoja, mutta koulutus on usein teoreettista. Työ tekijäänsä opettaa, mutta SomenHermolla-webinaareissa oppiminen vauhdittaa työllistymistä.

”Sosiaalisen median työkalut muuttuvat nopeasti ja viestinnän opinnoissa ei aina saa riittävän konkreettista oppia nopeasti muuttuvalta viestinnän kentältä. Me ProComissa tuemme viestinnän opetuksen ja käytännön työelämän tarpeiden yhdistämistä, ja on hienoa, että LM Someco tarjoaa kauttamme viestinnän opiskelijoille tämän mahdollisuuden kehittää käytännön digiviestintätaitoja”, sanoo ProComin toimitusjohtaja Jarno Forssell.

LM Someco tarjosi osallistumismahdollisuuden 50 markkinoinnin ja viestinnän opiskelijalle ensimmäisen kerran keväällä 2022. Palaute opiskelijoilta oli erinomaista.

Olen ollut koulutuksiin todella tyytyväinen! Olen saanut paljon irti webinaareista ja pystyn varmasti hyödyntämään asioita, joita olen oppinut, kun alan työskennellä markkinoinnin parissa. On ollut myös mielenkiintoista kuulla trendeistä ja saada vinkkejä yritysten näkökulmasta eikä vain tehdä havaintoja itse kuluttajana.

Ada Nuutti, kauppatieteiden opiskelija

Haku avautui tiistaina 29.11.2022 ja päättyi 16.12.2022. Osallistujat valitaan arpomalla ja onnekkaille on tiedotettu maanantaina 19.12.2022. Webinaarisarja alkaa tammikuussa 2023.

LM Someco toteuttaa kerran kuussa #SomenHermolla-webinaarin, jossa käydään läpi suosituimpien sosiaalisen median kanavien ajankohtaiset muutokset edellisen kuukauden ajalta. Noin tunnin kestävässä webinaarissa käsitellään niin Facebookin, Instagramin, TikTokin, LinkedInin kuin Twitterin orgaaniseen ja maksulliseen hyödyntämiseen tulleita uudistuksia, ja analysoidaan, miten erilaiset toimijat voivat hyödyntää näitä uudistuksia ja miten omaa toimintaa kannattaisi kehittää näihin muutoksiin peilaten. Käymme myös läpi sisältöesimerkkejä jokaisesta kanavasta inspiraatioksi oman tekemisen kehittämiseen.

Myös vuonna 2023 kannattaa pitää osaaminen ajan tasalla. #SomenHermolla-webinaarisarjan avulla pysyt aina ajan tasalla uusista tuulista ja kanavien muutoksista.