LM Someco logo

Duunitori haastatteli Minna Valtaria osittaisesta vanhempainvapaasta

Osittainen vanhempainvapaa on monelle yhä tuntematon. Minna Valtari palasi töihin, kun hänen vauvansa oli 3,5 kuukautta vanha ja tekee miehensä kanssa 60-prosenttista työviikkoa.

Helppo ja selkeä päätös.

Niin kuvailee turkulainen Minna Valtari, 35, perheensä ratkaisua jakaa vanhempainvapaa puoliksi. Valtari on LM Someco -markkinointitoimiston johtaja ja osakas, ja hänen puolisonsa Antti Valtari työskentelee niin ikään samassa yrityksessä talousjohtajana. Pari on työskennellyt yhdessä pitkään.

Pariskunnan esikoinen Mikael syntyi viime vuoden heinäkuussa. Valtari oli äitiyslomalla viisi kuukautta ja sen jälkeen palasi takaisin työhönsä osa-aikaisesti.

Valtarit tekevät molemmat 60-prosenttista työaikaa, ja näin on suunnitelmissa jatkaa toistaiseksi. Nyt 9 kuukautta vanha Mikael on yhden päivän viikossa isovanhempiensa hoidossa ja muun ajan vanhemmat vuorottelevat lapsenhoidon ja työnteon välillä molempien viikon aikataulujen mukaisesti.

Lue Duunitorin artikkeli: Minna palasi töihin, kun hänen lapsensa oli 3 kuukauden ikäinen – näin osittainen vanhempainvapaa toimii