Mikko Vieri

Mikko Vieri on LM Somecon sisältöstrategi ja digitaalisen markkinointiviestinnän asiantuntija, jolla on sana hallussa niin somessa kuin sen ulkopuolellakin. Someyleisölle Mikko onkin tullut tutuksi aktiivisena keskustelijana Twitterissä, jossa hän keskustelee aiheesta kuin aiheesta. Sisällöt ja sosiaalinen media ovat olleet myös tärkeä osa hänen työuraansa.

”Minulla on vankkaa käytännön kokemusta sisältöjen suunnittelun lisäksi myös sosiaalisen median kanavien ylläpitämisestä ja kehittämisestä”, Mikko kertoo taustastaan.

Vuorovaikutuksen ja avoimen yrityskulttuurin kehittäminen ovat erityisen lähellä Mikon sydäntä.

Vaasasta kotoisin oleva Mikko on valmistunut yhteiskuntatieteilijäksi Tukholman yliopistosta pääaineena valtio-oppi. Alalle hän päätyi omien sanojensa mukaan vahingossa. ”Opiskelin yhteiskuntatieteitä ja historiaa yliopistossa, eikä selkeää urapolkua ollut näkyvissä. Päädyin verkkotiedottajan työtehtävän kautta digitaalisen markkinoinnin tehtäviin. Digimarkkinoinnin suunnittelijan tehtäviin alkoi kuulua jossakin vaiheessa myös sosiaalinen media, ja sillä tiellä ollaan edelleen. Pian teinkin töitä sataprosenttisesti sosiaalisessa mediassa. Takana on jo kahdeksan vuotta erilaisia tehtäviä sosiaalisen median kehittämisen tiimoilta”, Mikko kertoo urastaan ennen LM Somecoa.

Sisältöstrategioilla kohti suunnitelmallisempia sisältöjä

Työssään LM Somecon sisältöstrategina Mikko pääsee pureutumaan erilaisten ja eri kehitysvaiheissa olevien yritysten markkinoinnin ja viestinnän tekemiseen syvällisesti ja häneltä myös odotetaan ehdotuksia tekemisen kehittämiseen suunnitelmallisempaan suuntaan.

”Tehtävä on samaan aikaan mieleinen ja sopivan haastava. Yhteistyössä työstetty ja käytäntöön saatettu strategiatyö saa hymyn huulille ja mielen virkeäksi.”, Mikko iloitsee.

Mikon työpäivät koostuvat hyvin vaihtelevasti sisältöstrategioiden työstämisestä erilaisille yrityksille, sisällöntuotannon kouluttamisesta suunnitelmallisempaan muotoon sekä digitaalisen viestinnän ja vuorovaikutuksen kehittämisessä auttamisesta.

Parasta LM Somecolla työskentelyssä on vapaus ja vastuu

”On hienoa, että saa kehittää itseäan mielekkäissä aiheissa ja ympärilläsi on joukko alan ammattilaisia sparraamassa. Toisaalta on erittäin motivoivaa olla auttamassa erilaisia organisaatioita kehittymään entistäkin paremmiksi viestijöiksi ja sisällöntuottajiksi.”, Mikko miettii.

Itsensä johtaminen on Mikon mukaan haasteellisinta tässä työssä ja toisaalta se, että vuorokaudessa on vain 24 tuntia, joista vajaan kahdeksan tunnin pitäisi riittää töissä.

Missiona on patistaa ja tukea yrityksiä vuorovaikutuksessa

Mikon missio on organisaatioiden patistaminen ja tukeminen kehittämään vuorovaikutustaan – niin sisäisestä kuin ulkoisesti.

”Kannustan jokaista yritystä ottamaan digiloikan lisäksi myös dialogiloikan. Dialogiloikka on digitalisaation yrityskulttuurinen puoli, joka jää valitettavan usein teknisten muutosten varjoon. Sosiaalinen media ja muut verkon mukanaan tuomat innovaatiot antavat erinomaiset tekniset työkalut digiloikkaan. Työkalut ja teknologia ovat kuitenkin täysin hengettömiä ja hyödyttömiä ilman sisältöä ja vuorovaikutusta.”, Mikko pohtii.

Hänen mukaansa sosiaalisen median kanavat toimivatkin optimaalisesti vain, jos niitä käytetään dialogiin.

”Vuorovaikutus liittyy kaikkeen. Väittäisin jopa, ettei yrityksen kehittyminen ole mahdollista ilman dialogia. Olipa sitten kyse palvelun kehityksestä, asiakaspalvelusta, myynnistä tai vaikka brändimielikuvan kehittämisestä. Yksinkertaisuudessaan vuorovaikutus mahdollistaa yrityksen kehittymisen suuntaan, joka parantaa asiakaskokemusta ja lopulta takaa sen menestymisen tulevaisuudessa”, Mikko summaa.

Vapaalla Mikon elämä pyörii matkustelun, lukemisen, kahvin, suklaan, ranskanbuldoggi Tuovin ja siirtolapuutarhamökin ympärillä.