LM Someco logo

Mikko Laasola

Art Director

Olen Mikko, luonteeltani utelias ja yksityiskohtia arvostava generalisti. Pidän työssäni ja elämässä yleensäkin vaihtelusta, siitä, että asioita tulee ja menee. Elämälle ei ole käyttöohjeita, joten pieni epäsovinnaisuus tekee hyvää, sillä ne kasvattavat näkemään asioita uudella tavalla.

Töissä kiskon brändien ytimestä vastauksia, joilla on oleellinen merkitys asiakkaillemme ja ennen kaikkea asiakkaidemme asiakkaille. Alalla tai ongelmalla ei ole väliä, koska yleensä vastausten tulee olla universaaleja ja ymmärrettäviä meille kaikille.

Olen evoluution synnyttämä tuote, joka on ensin kehittynyt ratkomaan visuaalisia haasteita ja toisekseen yhdistämään ne oivaltaviin viestinnällisiin kokonaisuuksiin. Koulutuksen olen saanut Lahden Muotoiluinstituutissa, jonka jälkeen hyppäsin yrittäjäksi lähes kymmenen vuoden ajaksi ennen kuin siirryin LM Somecolle. Jatkuva kehittyminen ja oppiminen on tatuoitu DNA:hani

Mielestäni paras tapa ratkaista monimutkaisia haasteita on edelleen puhaltaa samaan hiileen tulta tiimin kanssa, ei aina mutta usein. Olen kuitenkin myös tietyllä tapaa erakko. Sivusta katsoen pystyy kriittisesti ja rauhassa arvioimaan suuntaa – liika kritiikittömyys ei johda mihinkään.

Alallemme tulee koko aika uusia teknologisia ratkaisuja, jotka joko pysyvät tai poistuvat ajan kanssa. Niiden logiikan ymmärtäminen on tärkeää, jos haluaa valjastaa ne käyttöön. Tästä huolimatta (tai ehkä tästä johtuen) koen itse kuitenkin enemmissä määrin kiinnostusta kirjoittamiseen ja tulkintaan siitä, miten visuaalista historiaa tai yhteistä muistia voidaan valjastaa erilaisten ilmiöiden tai oivallusten käyttöön.

Maailmassa on paljon asioita, joita haluaisin tehdä tai harrastaa, mutta jos valitsen muutaman, niin jalkapallo, meri ja taiteet ovat varmasti minun keskeisimmät kulminaatiopisteeni. Ja musiikki självklart. Ja kierteellinen mustaakin huonompi huumori.

Pienet asiat, jotka ovat arjen kannalta merkityksellisiä, ovat hyvin läsnä LM Somecolla. Asiat, kuten kollega, joka keittää kahvia muitakin varten, ja työntekijöiden vapaus valita missä haluavat tehdä työnsä, helpottavat arkea huomattavasti. Balanssin takia mainittakoot myös aliarvostetut mehustetut juorut käytäväparlamentin käsittelyssä.

Työkaverin sanoin:

Luova ammattilainen, joka haluaa aina oppia uutta. Nyt on ihan metaversumeissa. Älyä ja taitoa samassa päässä. Supermakee keskustelukamu.”