Kristiina Salo

LM Somecon strategi ja koulutusvastaava Kristiina Salo auttaa asiakkaita toteuttamaan sosiaalisessa mediassa tavoitteellista viestintää ja kehittämään näin liiketoimintaansa. Kristiina nauttii vuorovaikutuksesta ja ihmisten kanssa työskentelystä, eikä tämän puheliaan porilaisen kanssa taatusti tule hiljaisia hetkiä lounaalla tai kahvipöydässä.

Intohimona osaamisen kehittäminen

Kristiina on työskennellyt Somecolla tammikuusta 2017 lähtien. Ennen LM Somecoa hän toimi markkinointipäällikkönä  IT-alalla sekä asiakkuusjohtajana viestintätoimistossa. Tiedonjanoinen Kristiina on myös ehtinyt opiskelemaan kaksi korkeakoulututkintoa – ensin diplomi-insinööriksi Åbo Akademilla, jonka jälkeen kauppatieteiden maisteriksi Turun Hankenilla, pääaineenaan kansainvälinen markkinointi. LM Somecolla Kristiina vastaa asiakasvalmennusten kehittämisestä ja tämän työnsä tueksi Kristiina on myös opiskellut itselleen opettajan pätevyyden.

Ei siis ihme, että myös LM Somecolla työskentelyssä Kristiinaa viehätti alan mukanaan tuoma mahdollisuus ja myös edellytys jatkuvaan oppimiseen ja kehittymiseen. Oman osaamisensa lisäksi opettajan sydäntä on lähellä jatkuva työssäoppiminen ja osaamisen kehittämisen lisääminen osaksi brändikuvaa. ”Toisaalta ympärillä on myös niin paljon asiantuntemusta, että jos joku alue ei ole sitä omaa ydinosaamista, niin kollega tietää varmasti vastauksen kysymykseen. Tai jos ei tiedä, niin haluaa selvittää asian yhtä palavasti kuin itsekin. Uteliaisuus taitaa olla tällä alalla aika lailla verissä”, Kristiina naurahtaa. Tämän osaamisen makismoiminen oganisaation sisällä on iso, mutta palkitseva työ.

Höpöhöpö-tekemisestä liiketoiminnan tavoitteista lähtevään viestintään

Kristiina kuvaa itseään leikkisästi sosiaalisen median suurkuluttajaksi – onkin varsin luonnollista, että hän on päätynyt työskentelemään sosiaalisen median parissa. Viestintätoimistossa työskennellessään Kristiina toteutti asiakkailleen muun muassa viestintäsuunnitelmia ja nyt Somecolla hän keskittyy sisältöstrategioihin. Asiakkaille toteutettavien strategiatöiden lisäksi Kristiina kouluttaa LM Somecon sisältölähtöisiä koulutuksia kuten suunnitelmallista sisällöntuotantoa, mittaamista ja bloggaamista. Myös asiantuntijuuden kehittäminen asiakasorganisaatioissa niin viestinnällisesti kuin työnantajakuvallisestikin on Kristiinan sydäntä lähellä.

Kristiina peräänkuuluttaa sosiaalisen median läsnäolossa liiketoimintalähtöisyyttä:

Sosiaalisen median viestinnässä tulisi puuhastelun sijaan keskittyä tavoitteellisuuteen. Kun sosiaalisen median tekeminen on johdettu liiketoiminnallisista tavoitteista, voidaan sosiaalisen median sisältöjen avulla edistää organisaation missiota.Viestintä sosiaalisessa mediassa tulisi ymmärtää yhtä tärkeäksi, kuin esimerkiksi palvelu asiakaspalvelupisteellä.

Sosiaalisuus elämäntapana

Sosiaalinen media on vahvasti läsnä myös Kristiinan vapaa-ajalla: “Työ- ja vapaa-aika sekoittuvat väkisin, sillä tämä työ on elämäntyyli. En voisi tehdä asiakkaille sosiaalisen median strategioita, jos sosiaalinen media olisi läsnä arjessani vain työajalla.” Välillä kanavat on kuitenkin hyvä laittaa kiinni. Tällöin Kristiina yleensä urheilee joko joogaamalla, juoksemalla tai tanssimalla. Myös lukeminen ja kirjoittaminen ovat Kristiinalle rakkaita harrastuksia, ja strategiltamme löytyy myös oma blogi. Kristiina ei halua pelkästään kannustaa yrityksiä vaikuttamaan viestinnällä, vaan haluaa vaikuttaa myös itse: “Sitähän suunnitelmallinen sisällöntuotanto on  – viestinnällä vaikuttamista.”