LM Someco logo

Emilia Liukko

Strategist, Paid Media Lead

¡Hola! Olen Emilia Liukko, tuttavallisemmin Emi, Helsingin Kalliossa asuva LM Somecon karaokelaulava strategi ja maksetun median liidi, joka kuulemma jo tekee, kun muut vasta miettii. Vapaa-ajalla sytyn matkustamisesta, auringosta, festareista, viinistä, irtokarkeista ja ystävistä. 
 
Teen mediasuunnitelmia ja piirrän strategisia suuntaviivoja, joilla pääsemme edistämään asiakkaiden liiketoiminnallisia (tai muita) tavoitteita, buukkaan ja ostan niin ns. perinteistä kuin digimediaa, koulutan ja konsultoin sekä kehitän oman talon tarjontaa ja osaamista.  

Taustani ulottuu Heliaan johdon assistenttityön tradenomiopintoihin, joiden aikana syntyi rakkaus Espanjaan, vaihtoperiodin muodossa, Alicanten yliopistossa. Sanoisin, että opiskelut tosin olivat sivuosassa tuolloin, mutta pidän Alicantea edelleen ikään kuin toisena kotikaupunkinani. Myöhemmin opiskelin töiden ohella englanninkielisen viestinnän MBA:n ja kävin graafisen suunnittelun linjan Helsinki Design Schoolissa. Erinäisten kiemuroiden ja eri työpaikkojen kautta päädyin some- ja digihommiin in-houseen isoon huonekaluketjuun ja siitä neljäksi vuodeksi mediatoimistoon, jossa tein töitä todella laajalla kirjolla lokaalien ja globaalien brändien kanssa vetäen some- ja sisältötiimiä. LM Somecossa olen vaikuttanut vuodesta 2021 alkaen. 

Osaamiseni lisäksi haluan uskoa olevani pidetty kollega ja asiantuntija, joka pyrkii aina hakemaan parasta, ratkomaan ongelmia sekä keksimään uusia ratkaisuja – niin asiakkaille kuin talon sisällä. Parasta onkin, kun kohtaan onnistumisia, lamppujen syttymisiä ja saan kuulla olleeni avuksi. Olen utelias, alaa tiiviisti seuraava ja kehitysorientoitunut. Lause ”aina ennenkin on tehty näin” ei välttämättä toimi minulle.  

Mediassa ja etenkin digin ja somen puolella tapahtuu koko ajan, joten et voi koskaan olla täysin valmis ja kartalla pysyminen käy jo työstä. Tekoäly, evästeetön tulevaisuus, somealustojen “taistelu”, uusien ilmiöiden syntyminen, rohkeus ja ihmisten huomion saaminen sekä heidän puhutteleminensa kiinnostavat minua erityisesti. Lisäksi haluaisin oppia tekemään ja editoimaan päräyttäviä videoita aka. jatkuvaa timanttikontsaa. 

LM Somecolla nastaa on vapaus, luotto, cokis zero ja tietty ne työkaverit ❤ 

Työkaverin sanoin: 

“Ihan huikea persoona. Taitava kouluttaja. Hersyvät jutut – hänen seurassaan ei taatusti ole tylsää. SuperPro.”